Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принцеса Салма Факсимиле: royalcentral.co.uk
Принцеса Салма Факсимиле: royalcentral.co.uk

През последния ден от визитата си в Мароко Меган Маркъл и принц Хари се срещнаха с краля на страната Мохамед VI, но жена му - принцеса Салма - я нямаше, пише express.co.uk. Каква е причината?

40-годишната майка на две деца Салма не се е появявала никъде публично от 2017 г. За последно тя бе забелязана при посещението си на музея "Мохамед VI" в Рабат, но оттогава насам все повече се задълбочават спекулациите относно местонахождението й.

Дори се смята, че кралската двойка тайно се е развела. 

Мароканските медии са предпочели да игнорират отсъствието на Салма от публичния живот, но в същото време е наричана "изчезналата" принцеса на Мароко.

Някои считат, че тя е останала в Мароко, но е умишлено укривана.

Други смятат, че живее в изгнание в САЩ или на гръцкия остров Кеа заедно с най-малката кралска дъщеря Лала Хадиджа.

От двореца никога не са разкривали официални данни относно местонахождението на принцесата.

Тя, също като Меган, е защитничка на правата на жените. Салма присъства на сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям през 2011 г.

"Мисля, че Салма вършеше много трудна работа, опитвайки се да бъде първата видима съпруга на марокански крал. Има доста голяма разлика във възрастта също, но принцесата направи някои добри неща и, разбира се, роди две деца", коментира кралската журналистка Нети Лейстра. "Винаги съм мислила, че тя се справи добре. Ако новината за развода е вярна, предполагам, че тя ще получи голяма, хубава къща и парите, от които има нужда, за да не коментира въпроса. Но ако е вярно, мисля, че е доста тъжно". 

Меган и Хари се срещнаха с краля в неговата лична резиденция в Рабат, а хецогинята на Съсекс бе облечена със синя рокля на Каролина Херера.

Меган Маркъл, принц Хари и кралят на Мароко Мохамед VI в Рабат СНИМКИ: Ройтерс
Меган Маркъл, принц Хари и кралят на Мароко Мохамед VI в Рабат СНИМКИ: Ройтерс
Херцозите на Съсекс с мароканския крал и неговия син
Херцозите на Съсекс с мароканския крал и неговия син

Меган и Мохамед VI
Меган и Мохамед VI