Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БЕЗ КРОКОДИЛИ И КОМАРИ: Нов сезон на хитовото риалити “Сървайвър” няма да бъде сниман през 2011 г.
БЕЗ КРОКОДИЛИ И КОМАРИ: Нов сезон на хитовото риалити “Сървайвър” няма да бъде сниман през 2011 г.


 

 

Едрогърда сексбомба се хвърля в калното езеро, за да се пребори с огромен алигатор и да измъкне от устата му дървен ключ, който отваря още по-важен сандък.


Полудял от бяс юначага се мята върху съквартиранта си и двамата правят на сол холната гарнитура.


Поовехтяла звезда от постния ни шоубизнес първо пее, после танцува и накрая реве, хванал в потна прегръдка потно момиченце.


Всички тези добре познати ни сюжети от така модерните риалити формати ще ни отърват от присъствието си през 2011 г. Продуцентите


нямат пари или интерес


повече да правят шоупрограми, за които се хвърлят купища пари, но така и не успяват да привлекат интереса на зрителите.


През 2010 г. няколко подобни проекта се сгромолясаха с гръм и трясък. Най-болезнен беше провалът на благотворителното шоу "Байландо". Хората на продуцента Нико Тупарев хвърлиха доста сили и средства, за да съберат звезден отбор, който да разиграе модерната благотворителна кауза. Събрани бяха и няколко наистина потресаващи истории, а на сцената бяха събрани един куп известни хора. Половината пееха, а другите танцуваха. Журито също беше на ниво. И въпреки цялата подготовка, шоуто беше гледано от


една шепа зрители


в буквален и преносен смисъл.


"Бяхме свидетели на няколко доста срамни антирекорди по време на шоуто. Едно от децата, на които помагахме в "Байландо", трябваше спешно да се подложи на операция. Наложи се да отворим сметката му, където се събираха пари от зрителските sms-и. Вътре имаше малко над 300 лева, което означава, че само 300 души са решили да помогнат на каузата. На финала спечели лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, защото явно беше организирал своите симпатизанти. Гласуването на финала също беше изненадващо вяло", споделя пред "168 часа" един от хората, ангажирани в реализацията на "Байландо". Дори Нико Тупарев беше принуден да признае, че благотворителните риалити формати вече не са на мода.


"Очаквах повече съпричастност на аудиторията, но явно нещо се случи. Колкото и грозно да звучи, на хората им дойде до гуша от благотворителност, което е гадно, защото си мислех, че обществото ни се вълнува от тези неща", заяви Тупарев пред сайта "Всеки ден". Докато "Байландо" вървеше по Нова телевизия, по бТВ излъчваха също благотворителното предаване "Великолепната шесторка". Продуцентите от Global films се похвалиха с много


добра гледаемост


и дори обещаха да има и трето издание на предаването. 2010-а мина без "Сървайвър", а и тази година май ще пропуснем страшните истории от острова, където група българи се опитваха да оцелеят между крокодилите и комарите в битка за голямата парична награда.


Никой не се наема да се захване и с нов сезон на "Биг брадър", тъй като последните издания не се радваха на особен интерес, а предаването


поглъща като черна дупка


парите на продуцентите и телевизията, която се осмели да се захване с реализацията. За първа година дори Слави Трифонов отчете незадоволителни резултати от проектите, които представяше в своето шоу.


"В последния ми проект "Претендентът" аз и колегите ми хвърлихме доста усилия. За съжаление желанието на участниците беше повече от възможностите им. Очаквах повече от това предаване, но то не се получи достатъчно интересно", призна си Слави.
Едва ли той и останалите


големи играчи на пазара


ще се впуснат в нови авантюри през 2011 г. Засега всички декларират готовност да правят български сериали, които да изместят напълно турските сапунки. Специалистите в бранша са убедени, че производството на достатъчно интересни телевизионни поредици също не е никак лесна работа. Не са изключени нови продуцентски провали, а платежоспособните телевизии се заричат много внимателно да пресяват стоката, която ще купуват.



Спряха шоу заради нисък рейтинг

ШОУТО "Истината за нас" постави антирекорд в борбата за гледаемост. Рейтингът на предаването беше толкова нисък, че от Нова телевизия се принудиха да го спрат едва след първите 5-6 епизода. В шоуто брачни двойки разкриваха мръсните си тайни пред детектор на лъжата.

 

Венета Райкова размаза "В джаза събота вечер"

ТОЛКОВА рекламираното съботно светско предаване "В джаза събота вечер" с водещ Вили Сечкова не успя да надвие по рейтинг ветеранката Венета Райкова. Три пъти повече гледаемост получи "Горещо" с гост Азис по време на първото издание на бляскавото шоу по бТВ. Оттогава всяка събота зрителите продължават да превключват на предаването на Райкова.

 


 

ПОБЕДИТЕЛ: Рейтингът на “Листопад” надвишава пъти гледаемостта на новата сапунка “Забраненият плод”.
ПОБЕДИТЕЛ: Рейтингът на “Листопад” надвишава пъти гледаемостта на новата сапунка “Забраненият плод”.
КРАХ: Водещата Силвия Лулчева не успя да спаси рейтинга на “Истината за нас”.
КРАХ: Водещата Силвия Лулчева не успя да спаси рейтинга на “Истината за нас”.