Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

- Ани, вярно ли е, че няма да има нито един риалити формат през следващата година?


- Eдва ли чак нито един, но е факт, че риалитито отстъпва все повече територия на сериала. Това ще се случи и у нас през 2011 г.


- Сериали ли ще произвеждат?


- Да, такава е световната тенденция. Огромният успех на "Стъклен дом" доказва, че и нашата аудитория има нужда от родни сериали. Добрата новина в телевизията е, че "Биг брадър" is dead!


- Защо?


- Няма да има успех риалити, което провокира и разчита на най-низките страсти у човека. Обречено на провал е това, което се опитва да ни убеди, че българинът е неграмотен, невъзпитан, груб и мърляв балкански субект. Хората се пренаситиха да гледат и слушат негативни неща, до гуша им дойде от жълтория. Изхаби се оправданието, че аудиторията е проста и иска да гледа простотии. Неуспехът на подобни риалита и предавания го доказва. Нито хората са прости, нито пък ние, които правим телевизия, трябва да ги облъчваме с простотия, все пак нали имаме претенцията, че не сме простаци.


- Кое е по-скъпо да се направи като продукция - риалити програма или сериал?


- Не може да има еднозначен отговор на този въпрос. Все едно да питате сапунът ли е по-скъп или шампоанът. Единственото сигурно е, че за да има качествен продукт, трябва да има сериозна инвестиция. Но само парите не са достатъчни. Те са само основата.


- Планирате ли трето издание на "Великолепната шесторка"? Наситиха ли се зрителите на телевизионната благотворителност?


- Ще дойде моментът и за трета "Великолепна шесторка"! Първото и второто издание постигнаха такъв успех, че е логично историята да продължи. Не мисля, че българите се умориха и наситиха да бъдат добри и състрадателни. Естествено, че имат повече затруднения да даряват във време на криза, но и имат нужда и да бъдат убедени, че парите им ще отидат на точното място. Но "Великолепната шесторка 2" доказа, че състраданието и съпричастността в България са живи. Чудесно е да правиш нещо смислено и да получаваш съответната реакция от хората отсреща. Това ме кара да вярвам, че има надежда за нас като народ и държава!

"Биг брадър" умря - б.р.