Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Напълно е възможно топбандитите в Испания да са абонирани за "168 часа" и да се ориентират за всички нови тенденции в политиката, бизнеса, шоуто, а защо не и в престъпните схеми. Няма как по друг начин да бъде обяснена акцията на опитни бандити, която на практика прекопира написаното във вестника. И всичко това се случи около 18 часа, след като изданието ни беше пуснато на пазара. Става дума за материала, озаглавен: "Нова мода: Обират футболни звезди, докато са на терена". В него подробно са описани патилата на популярни играчи, които са лишени от вещи за милиони евро, докато участват в мачовете на своите отбори. 

Часове след като вестникът е отпечатан, абсолютно същото се случва и със звездата на "Реал" (Мадрид)  Карим Бензема. По описаната от вестника схема бандитите влизат в дома му, докато той играе в супердербито на европейския футбол "Барса" - "Реал". Ето и пълният текст на "168 часа", който за съжаление се превърна в учебно помагало за бандитите в Мадрид: 

Те са ужасно богати и престъпно нехайни към луксозните си вещи. По-важното е, че са ужасно предвидими. Футболните звезди в Европа, а и по целия свят са изключително подходящи жертви за топбандитите, търсещи сигурната печалба.

Напоследък взломаджиите се радват на невиждана плячка. Някои от най-популярните ритнитопковци на Стария континент се разделиха с бижута, скъпи часовници, модерна техника и пари в брой, разбира се. Общото между всички удари е, че се извършват, докато собствениците на ценностите

се трудят

на терена,

за да заслужат космическите си седмични заплати.

Само преди дни трима футболисти на "Лион" са обрани горе-долу по едно и също време, докато се играе мачът на тима им с "Барселона". Мемфис Депай, Папе Диоп и Люка Тусар дадоха всичко от себе си в дербито от Шампионската лига с "Барселона", а през това време крадците опразват домовете им.

"Успели са да отворят входната врата и да

неутрализират алармата

От полицията обясниха, че става дума за професионалисти - коментира пред френска медия Люка Тусар. - Задигнали са ценни бижута и всичко друго, от което могат да се изкарат бързи пари. За техен лош късмет не са успели да запалят колата и да я измъкнат от гаража ми. Не е проблемът за вещите, те идват и си отиват. Неприятното е усещането, че чужди хора са се промъкнали и са поругали собствения ми дом."

Според Тусар полицията обещала да реагира светкавично и да спипа бандитите, но лично той

не хранел особени надежди

да си върне обратно откраднатите вещи. Подобен благоприятен развой на събитията изглежда още по-малко вероятен за Мемфис Депай.

Той е гърмяно куче, когато става дума за домовите кражби. Сега холандският национал се е измъкнал сравнително леко, разделяйки се с лаптопа, часовниците и няколко други лъскави дрънкулки. Далеч по-тежко пострада Депай през август миналата година, когато жилището му буквално е опразнено, докато той играе в мача с "Ница". Тогава полицията изчислява финансовата щета за Депай на около 1 млн. евро. Играчът на "Лион" отказва да коментира и двата инцидента, но негови съотборници разказват пред медиите, че е бил ужасно гневен на хората, които са го лишили от спечеленото с кръв

и пот на терена

"На престъпниците вече им стана много лесно да забогатяват на наш гръб. Какво толкова им е нужно? Една програма за мачовете събота и неделя, за да видят къде играе отборът на жертвата, която са набелязали. Необходимо е и малко проучване дали въпросният колега живее сам и дали ползва жива охрана. Това се разбира лесно в наши дни. После мачът започва, ние си трошим краката, а те печелят много пари за половин час работа", заяви в началото на годината Рахийм Стърлинг, след като също стана жертва на опитни обирджии. Във фаталния ден той е по футболни дела с отбора си "Манчестър Сити", а годеницата му обикаля моловете, за да се помъчи да похарчи поне част от

огромната заплата

на любимия

От къщата на младото семейство е изнесено абсолютно всичко ценно, а полицаите отново са безсилни да разплетат случая. Стърлинг решава да вземе нещата в свои ръце и си купува ротвайлер, който поне на книга би трябвало да респектира следващите неканени гости.

От куче пазач се нуждае и Кевин-Принс Боатенг, който се разделя с ценности за над 300 хил. евро в един по-специален за него ден. 31-годишният футболист дебютира за своя "Барселона" в средата на февруари в мач от Примера дивисион. Каталунците бият с 1:0, а Боатенг е на седмото небе от щастие, че е записал първи минути за един от най-великите клубове в целия свят. След почерпката със съотборниците по случай победата германецът се прибира у дома и осъзнава, че докато той се е наслаждавал на случващото се във футболната среща, професионалните взломаджии са вилнели в собствения му дом.

"Жалко, че не ги спипах на врата

Щях добре да ги подредя", ядосва се в социалните мрежи 31-годишният здравеняк. Абсолютно същите мрачни мисли за отмъщение минават през главата на кутсузлията Ерик Максим Чупо-Мотинг. Нападателят на ПСЖ е обран два пъти в рамките на 1 месец. Камерунецът е загубил милион евро от бандитските набези.

След зачестилите престъпления над футболни звезди на Острова английските ченгета съветват футболните богаташи да се опитат да бъдат поне малко по-дискретни. Звездите от Висшата лига обичат да се фукат с личния си просперитет и така привличат престъпниците, както кравешко лайно привлича зелените мухи. Едва ли заможните и ужасно разглезени момчета ще се съобразят с тези предупреждения. За тях едва ли е проблем да се разделят с луксозни играчки за стотици хиляди евро, при положение че загубите се равняват на двуседмичната им заплата.