Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От години бойкотирам Оскарите, защото намирам повечето номинации за слаби. А фръцкането по червения килим е просто влудяващо. Намирам времето изхабено за гледане на Оскари, за безвъзвратно загубено от часовете човешки живот.

Миналата година се смях на глас, когато спечели онова подобие на Ихтиандър -- невъобразимата боза... По-предишната година пък хората се шашкаха по глуповатия и повърхностен Ла-ла-ла ланд, бла-бла-бла, скучен и инфантилен...и с опит за некакъв ретро жанр с песни и пляски...

Направо ад.... Не съм гледала всичките тазгодишни номинации -- но ми хареса "А star is born" с Лейди Гага. Филмът за Фреди, също не беше лош, но абсолютно не можах да възприема актьора с тези ужасни бутафорни зъби.... които са подигравка с вида на Мъркюри... Но смятам, че нито един от тях не е за Оскар.

Започнах да гледам филма Рома, ама след няколко минути ми доскуча и спрях, може би трябва да се настроя по някакъв начин да го догледам.. Не съм гледала още The Green Book... Чакам да се настроя и са него.... Kaто гледам останалите номинации и за какво са филмите ме обзема ужасна скука. Много го хвалят полския The Cold War. Аз го намирам за провал.

От този филм би излязъл шедьовър, ако освен стилистиката и специфичната естетика ала Милош Форман, беше и подплатен с адекватна фабула, а не със смехотворното повествование и абсолютната липса на химия м/у героите. Не знам защо не е номиниран за Оскар откаченият шведски филм The Border.

Намирам този филм за интересно и нестандартно явление в киното. Както и да е. И тази година ще правя нещо много по-интересно по време на оскарската показна церемония, която от година на година е повече суета отколкото изкуство според моето скромно мнение.

От фейсбук