Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

70-годишна жена от Ловеч бе прибавена към списъка на наивниците, които не четат вестници, не гледат телевизия, не чуват за постоянните попълзновения към наивни възрастни хора, на които задигат спестените с лишения пари. И тя, както многото преди нея, доброволно хвълила през балкона на жилището си торбичка с 2650 лева. Прибрал ги непознат за нея мъж, след като първо набелязаната жертвата била въвлечена в заблуда по познатата схема за провеждане на полицейска операция. "Брилянтната" операция била реализирана в понеделник по пладне.

Едва два дни по-късно бабата се усетила, че е преметната и подала сигнал за измамата в РУ-Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От полицията отново за кой ли път напомнят: Хората трябва да бъдат изключително внимателни и предпазливи, когато приемат телефонно обаждане от непознат. В никакъв случай да не предоставят лични данни и информация с какви пари разполагат, къде живеят и имат ли спестявания. Измамниците са ловки и използват всяка казана неволно дума по време на разговор като своя информация.

Искат ли ви пари по телефона - бъдете сигурни, че става въпрос за измамна схема. Ако получите обаждане от непознат, който иска пари от вас по различен повод прекъснете връзката, свържете се с ваш близък и го информирайте. Ако не успеете, позвънете на телефон 112 или на дежурните телефони в полицейските управления.