Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгения Банева се разграничи от мъжа си в съдебната зала.
Евгения Банева се разграничи от мъжа си в съдебната зала.

Евгения: Какво разбирам аз от ТЕЦ “Казанлък”? Знам само,че тецът подава топлина

Храна, вода и домашни потреби като сапун и тоалетна хартия за имението на Баневи в кв. “Бояна” били фактурирани за сметка на приватизираните от фамилията предприятия “Полимери”, Химически завод “Панайот Волов”, “Елма” и “Топлофикация Казанлък”. Това заяви пред спецсъда прокурор Мария Дойчева.

Тя цитира свидетелски разкази на камериерка на семейството, която излизала на пазар с ЕИК на дружествата.

Банева е обвинена като член на престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. Едно от обвиненията срещу нея и мъжа ѝ Николай е за присвояване на близо 90 млн. лв. от 4-те предприятия. “Какво разбирам аз от ТЕЦ “Казанлък”. Знам само, че тецът подава топлина”, оправда се Банева. Добави, че в завода “Елма” за последно била през 2006 г. на празник, на който пял Веселин Маринов.

Бизнесдамата обяви, че не знае какво е масова и касова приватизация, тъй като по това време учила във Франция.

На финала на речта си Банева се разграничи от мъжа си. “Омръзна ми да ме лепят като гербова марка за съпруга ми. Преди брака ми с Николай Банев се казвах Евгения Златева Генчева”, заяви тя.

Прокурор Дойчева отвърна емоционално на цялата ѝ пледоария. “Всички суми за лъскавия живот на Баневи са присвоени от кървавия труд на работниците в предприятията, които до ден днешен са без заплати”, каза обвинителката. И добави, че личната сметка на Банева била захранвана от секретарка на “Елма”, без бизнесдамата да е стъпвала в дружеството, въпреки че била назначена на трудов договор.

След съвещание спецсъдия Цветан Колев остави Банева в следствената килия.