Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 2011 г. само "168 часа" успя да вземе интервю от Александра Арабаджиева за сватбата й със Стайко Стайков, който днес е в ареста. 7 г. по-късно припомняме отговорите на бившата му съпруга.

Сватбата им беше обявена за светско събитие номер едно на годината (2011). И нямаше как да е иначе, след като край морето се венчаха наследниците на едни от най-богатите бизнесмени в България. Стайко - син на алкохолния бос Миньо Стайков, и Александра - наследница на хотелиерския бос Ветко Арабаджиев, организираха сватба, която продължи три дни и три нощи.

Сайтове и вестници моментално започнаха изчисленията. Според слуховете щастливото събитие излязло половин милион лева, а гостите на партито са показали рокли, бижута и часовници за двойно по-голяма сума. Младоженците пожелаха техния най-важен ден в живота да остане далеч от медиите. Папараци и камери бяха оставени извън стените на хотелския комплекс "Елените", където се състоя празничната церемония.

"168 часа" е единственият вестник, за който Александра Арабаджиева даде интервю само няколко дни след сватбата си.

- Александра, има ли по-специална история около запознанството ти със Стайко?

- Като че всичко мина по стандартния ред. Запознаха ни общи познати. Бяхме излезли в една компания, но тогава не се случи нищо. Година по-късно, в началото на 2011, пак се засякохме случайно. Този път Стайко взе нещата в свои ръце и ми поиска телефонния номер, а после ме покани и на вечеря.

- Как успя да те спечели?

- Харесах в него непринуденото му държане. Не се опита да позира. Веднага ми направи впечатление, че

има страхотно чувство за хумор

Той е човекът, с когото мога да си говоря на всякакви теми. Радвам се, че успяхме да запазим връзката си далеч от медиите. За мен личните отношения са нещо важно и не желая да ги споделям с други хора.

- И все пак кажи кога усети, че си влюбена?

- В началото на връзката ни се бях отдала повече на спортната си кариера. Сигурно знаете, че от години се занимавам с конна езда. Спортът така ме беше увлякъл, че не виждах това, което е било пред мен през цялото време. Важното е, че навреме оцених какъв човек имам до себе си и сега се чувствам по-щастлива отвсякога.

- Кога и къде получи предложение за брак?

- Стайко ме заведе на романтичен уикенд в планината. Разхождахме се в гората. Уж случайно изпусна нещо в храста и ми каза да видя какво има там. Открих пръстена, за който винаги съм мечтала.

- Кой е най-романтичният жест, който Стайко е правил за теб?

- Много са. Сещам се, че много ме зарадва едно среднощно телефонно обаждане в началото на връзката ни. Тренирах за състезание в Германия, той беше в Пампорово с негови приятели. По това време страшно много харесах една песен на Преслава. Тя имаше участие в хотела, в който бяха отседнали Стайко и компанията му. През нощта ми звъни телефона и чувам в слушалката Преслава, която лично ми изпя моята песен. Стайко се беше сетил и някак си организирал поздрава, който наистина беше много специален. И до днес това си е нашата песен.

- На сватбата избрахте парчето на Savage Garden - Truly Madly Deeply.

- Винаги съм харесвала тази песен. Текстът е много силен и решихме, че е подходяща за случая.

- Наистина ли цялото сватбено тържество излезе половин милион лева?

- Едва ли очаквате да ви засипя с конкретни цифри. Всичко беше в границите на разумното. Със Стайко нямаме навика да се изхвърляме само и само да привличаме погледи и коментари.

- Кой беше най-вълнуващият ти миг от сватбата?

- Когато Стайко разби вратата на хотелската стая, за да се добере до мен.

В този миг той изглеждаше като принца от приказките.

- Какви сватбени подаръци получихте ?

- Всякакви.

- Кой бе по-активен в подготовката за сватбата и чия беше идеята за украсата в стил “зимна приказка”?

- Аз да бях по-активната, което е нормално. Харесах сватбената си рокля още в първия миг, когато я зърнах. Модел е на Вера Уанг. По време на сватбата облякох и втора рокля. Нея си я купих ден преди церемонията.

- Има ли нещо вярно в теорията, че децата на мощни бизнесмени се женят винаги за децата на други мощни бизнесмени?

- При нас това не е търсен ефект, просто така се получи.

- Някога имали ли сте гаджета, които не са били с финансови възможности, близки до вашите?

- Когато съм била с някого, е било само защото съм го обичала.

- Усещате ли завистта на околните?

- Завистта винаги ще я има. И винаги има начин човек да се пребори с нея. Колкото по-малко е, че отрицателната енергия няма да те засегне.

- Налага ли се да ходите с охрана, или не се страхувате за своята сигурност ?

- Имам охрана, но не се страхувам за сигурността си. Човек не бива да живее в постоянен страх. Какъв живот е това?

- Предстои ти друго много важно събитие в твоя живот. Знаеш ли какъв е полът на детето ти?

- Ще го запазя в тайна, така е редно. Мога да издам само, че ако е момче, е редно да уважим бащата на Стайко и да го кръстим на него.

- Къде ще прекарате медения месец ?

- Ще отидем на топло и екзотично място.

- След сватбата ще трябва ли да се откажеш от някои удоволствия в името на семейството?

- Мисля си, че всичко ще продължи постарому. Със сигурност няма да сме някоя строго патриархална двойка. Не вярвам и да позираме колко модерни съпрузи сме. Най-важното е, че имаме страхотни отношения. Ние сме едно цяло и всичко ще дойде от само себе си.

- Няма ли да е трудно да съчетаваш семейния живот със спортна кариера?

- Дори ще ми е невъзможно. Досега градях спортната си кариера в Германия, но вече няма как толкова често да пътувам. Колкото и да ми е мъчно за ездата, ще трябва да се отдам изцяло на семейството си.

- Понякога влизаш ли в някой обикновен магазин, за да си купиш рокля, която си харесала на мига, или винаги търсиш скъпите марки?

- Винаги съм се обличала спортно елегантно. Не робувам на идеята, че трябва винаги да съм облечена много скъпо. Но харесвам определени марки. Повечето ми дрехи са на Dsquared 2 и Alexander Wang.

- Често сменяте прическите си. Вярна ли е теорията, че новата визия е свързана с появата на нов мъж?

- По тази логика всяка седмица трябваше да съм с ново гадже. Просто обичам да експериментирам .

- Откъде е страстта ти към татуировките?

- Харесвам татусите, но не са ми някаква огромна страст. Според мен, когато човек реши да си направи татуировка, трябва преди това да знае какво иска да каже с нея или какво ще олицетворява тя. Не ми харесва идеята просто да нашариш тялото си, за да изглеждаш по-интересен за останалите.

- С какво смяташ да се занимаваш в бъдеще?

- На първо място ще бъде детето ми. Живот и здраве, смятам да запиша магистратура. В момента уча икономика задочно.

- Умееш ли да готвиш?

- Уча се постепенно. В някои неща вече съм доста добра. Вкъщи най-често приготвям пиле с картофи и страхотен кекс.

- Стайко ревнив мъж ли е, или ти дава свобода?

- Когато обичаш много, няма как де не проявиш ревност. Аз също съм доста ревнива, но до този момент не ми е давал поводи да се притеснявам. Надявам се, че и той се чувства по същия начин. По принцип много трудно допускам нови хора до себе си. Имам малко, но проверени и много готини приятели. Стайко ги познава всичките.

- Карате ли се често?

- О, да, и винаги скандалът се ражда от някакъв спор за глупости.