Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Ангелов Кадър: Би Ти Ви
Слави Ангелов Кадър: Би Ти Ви

"В началото, когато правих тези неща, това беше уникална страст за мен, беше много силно като влюбване от пръв поглед. Така че първите години не беше толкова страшно. Напрежението започна да се трупа по-късно. Когато вече си навлязъл много надълбоко в този свят и виждаш една невъзможност на държавата да се справи с това нещо. Тогава започва да се трупа някаква тежест, но аз винаги си намирам варианти да се занимавам с някакви различни неща". Така коментира заниманията си с разследваща журналистика главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов в предаването "Търси се" по Би Ти Ви.

Той сподели, че въпреки всичко никога не си е мислел да спре да се занимава с журналистика и в частност с разследвания, както и че най-често чрез своите хобита успява да избяга от напрежението.

"Имал съм много тежки моменти, в които съм бил застрашен физически. Най-тежко е било, когато съм усещал, че нещо може да се случи нещо в дома ми и да пострадат най-близките ми хора", добави той.

"Бил съм прилично платен винаги, където съм работел. Тези подкупи винаги съм ги отказвал, въпреки че те са ставали доста интересни в годините, но така съм възпитан, че това никога не мога да го направя по много причини", отговори Ангелов на въпрос не изпитва ли човек с неговите занимания понякога изкушението просто да приеме някакъв подкуп и да си живее живота.

"През 1996 г. лятото срещнах едно младо момче, което пишеше страшно интересни материали за престъпността. Имах усещането, че той знае посоката на всеки куршум, който се изтрелваше в държавата по това време. Слави още тогава показа нещо много важно за журналистиката - не е важно какъв е мащабът на медията, в която работиш, важното е да го правиш професионално. Много запалахи към него сигурно е скривал от мен. Гърмели са бомби до редакцията - ние сме го приемали като част от професията. Аз съм ходила да се срещам със странни хора, които са го заплашвали с убийство. Има журналисти, които пишат, за да бъдат интересни, а Слави пише, за да бъде разбран и да се опита да помогне. Той е страшно организиран човек и в същото време има моменти, когато така се разклаща, че си казваш този човек ще тръгне нанякъде", заяви издателят и управител на "Медийна група България" Венелина Гочева за Слави.

Тя потвърди, че Ангелов е много сложен характер: "Просто изчаквам да му мине, не му отговарям веднага. Но всъщност се справям с характер, като просто се вслушвам в него. Той е с много голямо самочувствие, винаги е имал. Това е прекрасно качество човек да осъзнава какво може. Той наистина е много добър. За мен е важно да не прегрее".

"Предизвикателствата са много различни. Престъпният свят много се промени през последните години. Там се промениха поколенията и вече не е така страшно, както беше преди. Сега е много по-спокойно да се работи, но може би е малко по-скучно честно казано", обясни Слави Ангелов.

Майка му го описва като "живо, палаво дете". Бил по-срамежлив в детската градина. "Обичаше много книги да чете. Добър ученик беше. Децата играят, той в някой ъгъл, намира си книги и си чете", каза още тя.

"Работи много. Когато се захване с нещо, докато не го довърши докрай не спира. Емоциите надделяват понякога и трябва да работи в тази насока - да не е толкова емоционален", добавя бащата на Ангелов.

Майка му допълва, че прилича повече на баща си. 

Със съпругата си Слави Ангелов се срещнал на Нова година. Бил дистанциран, не й направил особено впечатление, по нейни думи. "Трудно свикнах с неговия темперамент, защото той на пръв поглед изглежда много овладян, но всъщност зад тази овладяност се крият много емоции, страсти, плам, енергия, която за човек, който е с него, може да е доста изтощаваща и доста задушаваща. Не мога да свикна с това, че непрекъснато кара в различни ленти, че непрекъснато бърза и иска да сме в неговия ритъм. Той се променя постоянно, той е човек, който търси промяната", разказва жена му. Бил много обсебен от професията си, когато се запознали. В един момент тази страст отстъпила място на други - гмуркане, тенис. "Слави е едно голямо приключение и голямо всекидневно предизвикателство", твърди съпругата му.

Гледайте видео ТУК и ТУК.