Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След побоя над командоса багери влязоха в ромската махала на Войводиново и бутнаха опасни постройки, опасани в жици
След побоя над командоса багери влязоха в ромската махала на Войводиново и бутнаха опасни постройки, опасани в жици

Заличаването на ромската махала във Войводиново се отлага, тъй като собствениците на всичките 17 незаконни къщи са обжалвали в община "Марица". Оттам пък са ги пратили в административния съд в Пловдив, научи "24 часа". Така селото, което въстана срещу ромския произвол, отново е на нокти.

"Става въпрос за масивни къщи, строени без проекти и разрешителни. Те ще бъдат бутнати, след като се извърви законовата процедура", категоричен е кметът на селото Димитър Тосев.

По думите му цялата махала ще бъде срината, защото в нея няма нито една легална постройка. До издаването на заповедите за премахване на ромските жилища се стигна след побоя над командоса от бригада "Специални сили" Валентин Димов. Навръх Богоявление той бе нападнат от двама братя цигани от махалата на Войводиново, на които направил забележка, че вървят по средата на платното и създават опасност от произшествия. Инцидентът предизвика масови протести в селото и принуди институциите да се задействат. 15 рискови постройки в махалата, опасани с електрически жици, бяха веднага разрушени. Циганите пък панически избягаха от домовете си. Според местни те са се преселили в "Столипиново".

"Само няколко души се върнаха да приберат вещите си. Останалите все още не са потърсили имуществото си. В момента в кметствата на Войводиново и Калековец се съхраняват телевизори, хладилници, печки, а в районното полицейско управление в Труд се пазят повече от 20 колелета и два мотопеда", уточни Тосев. Войводиновци се заканват отново да се вдигнат, ако в близките дни не започне събарянето.