Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емилиано Сала
Емилиано Сала

Семействата на футболиста Емилиано Сала и пилота Дейвид Ибътсън чакат изваденото тяло от разбилия се самолет да бъде идентифицирано, съобщи The Guardian.

Трагичният инцидент се случи на 21 януари. Тогава самолетът изчезна на 20-ина км северно от остров Гърнзи. На борда му са били пилотът Дейвид Ибътсън и футболистът Емилиано Сала, като двамата пътували от Нант към Кардиф. Самолетът поискал разрешение за снишаване непосредствено преди да изгубят връзка с него.

Разследващите изкараха тялото в сряда. Вятър попречи на опитите им тогава да изтеглят и останките на самолета.

Откритото тяло бе транспортирано до остров Портланд с лодка и пренесено с носилка до линейка преди да бъде предадено на следователите.

Отделът за разследвания на авиационни произшествия уверява, че двете семейства са в течение с всяка нова информация, а работата по идентификацията на тялото са поели полицаи и следователи.

"Причините за смъртта ще се разследват заедно с полицията в Дорсет", се казва в официално изявление на експертите.

Специалистите ще подновят дейността си, след като използват кораб с дистанционно управление, който да изследва района на катастрофата.

"При предизвикателни условия, следователите успешно извадиха тялото, забелязано по-рано сред останките на самолета. Операцията бе проведена по възможно най-добрия начин. За съжаление, вятърът възпрепятства нейното продължение и тъй като прогнозата за времето бе лоша, се взе решение за прекратяване на действията на разследващите", се посочва още в изявлението.

"Въпреки че не беше възможно изтеглянето на самолета, се очаква кадрите, направени от кораба с дистанционно управление, да подпомогнат сигурността на нашето разследване", добавят от отдела за авиационни произшествия.

Самолетът все още се намира на 67 метра дълбочина и на почти 34 км от остров Гърнзи в Ламанша. Неговите останки бяха локализирани неделя вечерта.

Официалната операция по издирването бе прекратена на 24 януари, след като щефът на пристанището на остров Гърнзи Дейвид Баркър заяви, че шансовете на Сала и пилота за оцеляване са изключително ограничени след толкова дълго време.

Тогава повече от 220 000 паунда бяха дарени за частно издирване на изчезналия футболист Емилиано Сала. Събраните средства позволиха на семейството на аржентинския нападател да наемат две лодки, които подновиха търсенето. Сред дарителите бяха футболистът Илкай Гюндоган от "Манчестър Сити", треньорът на "Нант" Вахид Халилходжич, крилото на "Лестър Сити" Демарай Грей, халфът на "Пари Сен Жермен" Адриен Рабио и Корентен Толисо от "Байерн".

Останки от разбилия се самолет СНИМКИ: Ройтерс
Останки от разбилия се самолет СНИМКИ: Ройтерс