Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руди Люберс в караваната в село Кошарица  СНИМКА: “БЪЛГАРИЯ ОН ЕР”
Руди Люберс в караваната в село Кошарица СНИМКА: “БЪЛГАРИЯ ОН ЕР”

Холандската легенда в бокса Руди Люберс, удържал през 1973 г. 12 рунда срещу непобедимия Мохамед Али, се стяга да отпътува от България. Докато му бъде издаден паспорт обаче, 73-годишният мъж ще почака на топло и чисто при свои сънародници в ямболско село, научи “24 часа”.

След като миналата седмица гръмна новината за потресаващата мизерия в караваната в несебърското село Кошарица, която Люберс обитава от години, синът му Марко пристигна в България, за да го отведе в родината му.

Според посветени той го е настанил в село край Ямбол, където холандци са закупили къща и са си предложили услугите да приемат боксьора с болната му жена Рия.

Люберс ще остане там, докато синът движи нещата чрез холандския консул по издаване на паспорта му.

Първоначалният вариант предвиждаше Люберс да бъде настанен временно в хотел в Слънчев бряг или Несебър, но се оказа, че престоят му ще излезе много скъпо, тъй като уреждането на пасавана ще отнеме много време.

С Люберс в къщата на холандците в Ямболско е и Рия, която преди това лежа в интензивното отделение на бургаската болница, за да бъде стабилизирана.

Боксовата легенда предизвика състраданието на свои сънародници, след като разбраха, че заради откраднат паспорт и кредитна карта не може да напусне страната и живее като клошар в стара каравана без ток и вода в Кошарица, заобиколен от 25 кучета.

В България пристига преди 7 г. след дълго скитничество по света, излизайки от португалски затвор, където излежава присъда през 80-те за трафик на дрога, за която казва, че е бил натопен.

Освен за Руди и съпругата му Рия се подготвят и ветеринарните документи за извеждането на 5 от любимите им кучета в Холандия, за които се грижеха в Кошарица. Те са временно настанени в частен приют на англичанин край селото и ще отпътуват заедно с холандската двойка.