Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Севелин Николов СНИМКА: Личен профил във фейсбук
Севелин Николов СНИМКА: Личен профил във фейсбук

Севелин Николов, който уби баща си в нощта на 4 ноември 2017 г. в дома му в столичния кв. "Павлово", бе осъден днес на 12 г. затвор.

"Съжалявам. Сега не бих го направил... Ще си изтърпя наказанието си", едва промълви в съда 27-годишният младеж, който в нощта на убийството бил под въздействието на наркотици.

Той трябва да плати общо 240 000 лв. кръвнина. 100 000 лв. е обезщетението за по-малкия му брат, който сега е на 13 г. По 60 000 лв. бяха присъдени на Василка и Светослав, родители на убития Жоро Николов, на 51 г. Брат му също има право на обезщетение по новия закон и то ще е в размер на 20 000 лв., реши съдът.

Делото мина по съкратената процедура, при която наказанието автоматично се намалява с 1/3. То приключи в 2 заседания - първото бе на 15 януари, а второто - започна към 11 ч днес. Присъдата бе обявена в 13,30 ч, след като преди това бяха разпитани 2 свидетелки. Те дадоха показания за това колко тежко са изживели смъртта на Жоро неговите близки.

Според съда 51-годишният мъж до последно е изпитвал болки и страдал, докато бил ръган встрани и в гърба от сина си.

Има 2 версии за мотива за убийството. Едната е на Севелин, който твърди, че баща му с години тормозил него и майка му. Другата версия е, че до трагедията се е стигнало заради наркотиците и намерението на бащата Жоро Николов да продаде къща, в която Севелин живеел с приятелката си след развода на родителите си.

Подсъдимият от известно време е в затворническата болница в София и отново ще бъде върнат там, тъй като още не се бил възстановил от операция на рамото.

До преди 4-5 години младежът тренирал планинско колоездене и често получавал травми. Започнал да употребява марихуана, за да притъпи болките, пиел и лекарства.

Присъдата му може да се обжалва пред апелативния съд в София.