Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ох, приятели

Не съм сигурна дали е чак толкова важно, че някаква жена не могла да сметне колко е 3/4 от един килограм по "Стани богат".

Аз, например, мога да споделя, че имам редица откровени дефицити от интелектуално и емоционално естество, които съвършено кореспондират с това да не можеш да изчислиш колко е 3/4 от един килограм.

Ще ви призная, че съм полу грамотна. Или полуграмотна - знам ли как е. Понякога забравям как се казват децата ми, а понякога забравям, че са три. И си казвам "Едикой си е едикъде си, другият е едикъде си, значи всички са ок". Ама се оказва, че не са. И че си забравила, че има един трети едикой си, който плаче сам и чака.

И хората ме поглеждат и казват "Но как е възможно да забравиш колко деца имаш?" "Как е възможно да казваш "УчилищА?". "Колко си смешна, пак си изчисли грешно ДДС-то", "Елисавета, това твоите чорапи ли са?" "Елисавета, Канада е ОТГОРЕ, а САЩ - ОТДОЛУ!!!"

И въпреки че знам колко 3/4 от един килограм, ми се струва нелепо да блесна на фона на някой, който нищо лошо не е сторил, не е Иван Славков, не е Жени Живкова. Просто не може да сметне едни скапани 3/4 от един шибан килограм.

И това, че всички знаем, че 3/4 от килограм е 620 грама прави ли ни некакви страшни пичове?

Не.

Вместо това дребнаво започваме да се оглеждаме дали всички са наясно с този звезден факт.

Е, па не сте изстреляли совалка в космоса за ВТОРИ път. Знаете колко е 3/4 от килограм.

Е, колко е?

КОЛКО?

Със сигурност Корнелия Нинова ще ви отговори правилно.

ПП. И моля ви, не идвайте да ми казвате, че 620 грама не са 3/4 от килограм. В смисъл... шегувам се с вас, селяни претенциозни.

*От фейсбук!