Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В 4-о РУ в София работили и 4-мата обвинени за рекет.
В 4-о РУ в София работили и 4-мата обвинени за рекет.

Боя се за живота си в килията, издирвал съм осъдени и съм ги вкарвал там, каза негов подчинен

Арестуваният за корупция началник на сектор “Икономическа полиция” към столичното 4-о РУ Красимир Кръстев си купил бойлер на изплащане за вкъщи. А задължението не било погасено.

С този аргументът адвокатът му Иво Найденов атакува задържането на Кръстев пред апелативния спецсъд в четвъртък. И подчертава, че с подобни дългове клиентът му няма как да стои зад стройна организация за рекет.

Кръстев е обвинен като лидер на 3-членна банда от полицаи, които от 2017 до 2019 г. рекетирали търговци с 200 до 2000 евро.

В групата членували Радослав Томов, Марио Дринцолов и Георги Найденов, който е на свобода срещу 12 хил. лв. по здравословни причини.

Пред съда прокурор Емилия Пашалиева цитира свидетелски показания, които уличавали полицаите в рекет. Тя подчерта разказ на сервитьор в бар, който дал 300 лв. на управителя на заведението да ги предаде на полицаите, които били на място. На сцената присъствал самият Кръстев. Той заяви, че акцията на “Вътрешна сигурност” в МВР и Специализираната прокуратурата била заговор срещу него от колегите му - обвиняемия Томов и основния свидетел Антони Апостолов.

Кръстев лежал в МВР болница, а после се лекувал вкъщи и не ходел на работа през последните 2 г., каза адвокатът му. Освен това 2 дни преди акцията подал заявление за напускане на системата.

Вчера в съда стана ясно, че Томов е дал обяснения пред прокуратурата, с които топи в рекета именно Кръстев. Между двамата имало препирни месеци преди арестите им на 23 януари.

Дринцолов поиска да излезе на свобода, защото жена му работела за 500 лв. на месец и нямало как с тях да издържа себе си и двете им деца.

Томов, който освен като член на бандата е обвинен и за 2 измами, каза, че се страхува за живота си зад решетките. “Работил съм и като служител в сектор “Издирване” и съм вкарвал осъдени в затвора”, каза Томов. Според него сега може да му отмъстят.

След съвещание тримата апелативни спецмагистрати потвърдиха задържането на Кръстев, Дринцолов и Томов, макар да посочиха, че доказателствата срещу тях били косвени.