Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов

Всяка фактура за Ларгото, дори тези за 5 лв., са в Министерството на културата. Това заяви пред журналисти днес шефът на комисията по култура и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

“Ларгото е най – тежкият обект. Минаха много проверки, одити, ОЛАФ направи проверка. Всяка фактура и за 5 лв. стои в Министерство на културата. Имаше едно единствено притеснение. В Германия като бях в болница ми се съобщи, че има възможност да загубим 3 млн. евро. Вие давате ли си сметка, че това е да бръкна в касата на Министерството от бюджета, и без това малкия бюджет, и да покрия загубата на европейски пари. Търсихме всички възможности. Болен, спрях лечението си, върнах се в София. Това пусто Ларго... Казвам пусто, защото и то може да ми е помогнало да се разболея”, коментира Рашидов.

“Когато видях, че се забавят, разговаряхме с хората дали може тихо и спокойно да изпълним срока, за да не загубим пари. Целият проблем е в тези 30 дни, за което е виновно правителството на Орешарски. Една година в найлони стоя обектът”, допълни още той.