Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радев произнесе поредната си клиширана реч. Вече не е интересно дори да се коментира. Опорните му точки са ясни отдавна. Но това, което трябва да се подчертае дебело, е че той открито и постоянно лобира за интересите на Русия – не само в България, но и на международната сцена, където е обявен за „руския” български президент. Та този човек, който само повтаря за сближаване с Путин, за задълбочаване на взаимовръзки м/у двете държави, за премахване на санкции, също говори и за това как в България „свободата на словото е застрашена и как демокрацията е застрашена.”

Та по този повод искам да спомена, че преди няколко дни Руската Дума, прие на първо четене с голямо мнозинство поредния мракобесен закон за „наказване за публикации в интернет, изразяващи явно неуважение към властта.”

Смешното в случая, че единствените обявили се „против” бяха някои депутати от комунистическата парития на РФ и от ЛДПР (на Жириновски) :-) Защитниците на закона, чийто вносител е мулти-мулти-мулти милионерът Андрей Клишас, дори не благоволи да се яви в залта за обсъждане. (позната картинка, нали?) Основен „аргумент” на така наречените „законодатели” от шайката на Путин е, „че щом народът ги е избрал, значи всеки, който обижда властта, обижда народа!” Това не е измислен цитат от черна дистопия за тоталитарно общество! Това е цитат на путнински политик. Та така, чудя се как у Радев се съчетава любовта към демокрацията и свободата на словото с любовта към режима Путин.... М?