Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес след работа отивам да пазарувам в супермаркета. Редя се на касата, заедно с други хора. Опашката върви бавно, на хората им е нервно. И изведнъж от другата страна на касата се появява жена на около 65 години и започва да говори на касиерката, че иска да върне продуктите от количката, които не е могла да купи. Касиерката любезно й казва, че няма нужда, служителите ще ги приберат. Жената ужасно притеснено се извинява и благодари за услугата. Вижда се, че е в дистрес, че нещо не е наред.

Касиерката я пита, добре ли е. Жената се разплаква и казва, „I’m broke”. (няма пари). Касиерката й казва –“Аз мога да ви помогна с пари за някои неща. Кажете с какво." (разбираме от касиерката, че жената е редовен клиент и я знаят).

Жената категорично отказва и обяснява, че пенсионният й чек е закъснял, заради проблемите с government shutdown. (заради правителствената криза). И тогава, всички на опашката – бяхме седем, преброих ги, като по команда, съвсем автоматично, започнахме да бъркаме в портомонета си. Всеки извади пари и ги дадохеме на касиерката. Служителка на магазина взе около $80 долара и придружи жената обратно в магазина, за да си купи част от нещата, които не е могла да си купи. America, the beautiful...

*Авторът на коментара живее в САЩ