Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Здравейте, скъпи приятели

Вчера на този тук злобен профил се разрази скандал по повод едно предаване по БНТ и моето крайно отрицателно мнение за него. Надойдоха хора, спориха, съгласяваха се, ядосваха се. Това е нормално. То като стане разправията, всеки се ядосва. Дори аз се изнервих от някаква глупост и си викам "Айде и ти иди се скарай с хората, Елисавета."

Но покрай всички изказани мнения, попаднах на един много особен аргумент, който ме вълнува във философски и обществен план.

Дойде една от участничките във въпросното културно предаване. Хубава, млада дама и наред с другите неща, които написа и които бяха в тон с общото ниско ниво на дискусията и самия статус, взе че предположи, че аз съм зла и неприятна, защото нямам мъж. И ако съм си била намерела мъж, съм щяла да се оправя.

Мили приятели. 2019 година е. В София сме. Европейски съюз е. Хората отидоха на Луната и то отдавна.

Ние продължаваме да предполагаме, че наличието на ерекция у мъжа е предпоставка за мил и благ характер у жената. Че козата си сака пръч и не сака нищо друго. Че тя си няма свой собствен облик и характер, свои проблеми. Тя има наличие или липса на член и с това се заключава нейното съществуване.

С този коментар тази дама, участничка в културния живот на България смело намекна, че тя има полово сношение на редовен принцип за разлика от мен и това е голямата разлика между нас. Тя, щастлива и удовлетворена ходи по телевизиите. Аз - нещастна и необяздена от мъжки индивид, седя и плюя едно нейно участие.

Разбира се, това са предположения, предизвикани от емоции, липса на житейски опит и може би, известна липса на възпитание, което се заключава в неспособността да се сдържиш да коментираш лично хората.

Това не е проблем. Проблемът е, че това мислене още е живо. И то не къде да е. Не в някое затънтено село, а в лицето на културтрегерите на България. Ако една жена има отрицателно мнение, изпитва гняв, агресивна е и не харесва неща, то тя спешно трябва да бъде изложена на влиянието на един мъжки атрибут, да се кротне като мила ослица на дивана и да се почувства завършена. Защото жена без мъжки член е една клетница, която нищо не представлява, а само ходи и злобее срещу задоволените жени и техните ослепителни прояви. Защото ако бях обладана, щях да видя аз това предаване по БНТ и да си кажа "Разкошно предаване, браво! Пратете кошница с плодове на участниците".

Ами, не е така. Аз съм си зла и противна по принцип. Това е мое персонално качество, неподлежащо на промени и е лично. То не зависи от кафето сутрин, половия член на мъжа ми или дали съм получила лалета в неделя.

Аз съм зла. Очаквам жените да схващат за какво става въпрос. И да се държат като жени в 21 век - демек, хора, които не са се облегнали на нечия пръчка.

ПП. И тъй като ме попитаха как така един член така ме е развълнувал, ще кажа, че предаването я го има, я го няма след няколко години. А проблемът с обявяването на жените за самотни, ерго злобни, е скапан проблем, който ме вълнува и ще ме вълнува до последния ми ден.

Коментарът е от фейсбук