Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки Областен управител на Смолян
Снимки Областен управител на Смолян

Бедствено положение беше обявено за Смолянска област, заради обилния снеговалеж. Затворени изцяло за движение са двата прохода Пампорово и Превала. През прохода Рожен е концентриран целия трафик от региона, но движението е само с вериги.

Първо частично бедствено положение обявяват общините Смолян и Чепеларе, а след това през нощта бедствено положение за цялата област обявява и областният управител.

"Изтървахме почистването заради множество закъсали автомобили, в това число товарни и паднали дървета на пътната настилка. Интензивен снеговалеж през нощта натрупа бързо. Паднали дървета са скъсали далекопроводи през нощта и много населени места в областта са без ток. В общините Борино и Доспат без ток продължават от снощи да са всички населени места. ЕВН са с пълна мобилизация на екипи за отстраняване на авариите, в това число екипи и от съседните области", каза областния управител Недялко Славов.

Заради бедствието в Смолянско пристигна директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Заедно с областният управител той обхожда затворените проходи. В южните части на областта са се активирали множество свлачища.