Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

3000 съобщения с молби, заплахи, искания и петиции за грипна ваканция е получила от ученици в последните дни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

За настойчивите молби тя съобщи в профила си във фейсбук в пост, с който съобщава чаканата от децата новина - че от 28 януари до 4 февруари са в грипна ваканция. Учебните занятия ще започнат на 6-и февруари, сряда, тъй като 5-и февруари е неучебен ден между двата срока.

Детските градини обаче ще останат отворени, но със засилен контрол за здравословното състояние на децата, които ги посещават.

"Уважаеми ученици, получих всички около 3000 съобщения с молби, заплахи, искания, петиции и т.н. за грипна ваканция. Знам, че „целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е“, но грипна ваканция се обявява при определени показатели, които се следят ежедневно от Здравната инспекция. Съжалявам за теста по химия в сряда, но от тестове и контролни човек в крайна сметка не може да избяга", пише Фандъкова.

Накрая кметът се обръща към децата с думите: "Пазете се и се обличайте топло". Към поста са добавени и 3 колажа, които вероятно също са били сред пратените до Фандъкова съобщения.