Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Банев отива на погребението на баща си, вече е в хасковския арест Николай Банев, заснет в специализирания съд през декември м.г.

Бизнесменът Николай Банев, който е задържан като лидер на престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари, ще присъства на погребението на баща си утре. 59-годишният арестант е бил конвоиран от София до хасковския арест днес и вече е в килия в областния град, разказаха източници на "24 часа" от Министерството на правосъдието.

Баща му Йордан Банев почина на 23 януари, на 85 г. За скръбната вест, която е споходила семейството на бизнесмена, съобщи самият Банев във фейсбук страницата си.

До вчера не се знаеше дали наблюдаващият прокурор по делото срещу Банев е разрешил арестантът да бъде конвоиран до Хасково. Това станало с днешна резолюция, след като адвокатът му Христо Ботев подал молба веднага в сряда.

Един от последните постове на Банев във фейсбук страницата му е на публикация на "24 часа" от вчера, в която се съобщаваше, че бизнесменът най-вероятно ще пропусне да каже последно "сбогом" на баща си.