Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Галя Георгиева СНИМКА: Архив
Галя Георгиева СНИМКА: Архив

Размяна на реплики белязаха заседанието в Апелативния спецсъд за мярката за неотклонение на сина на Маринела и Ветко Арабаджиеви - Вълчо. Адвокат Илиян Василев, който защитава 22-годишния младеж, възкликна срещу съдия Галя Георгиева, която е председател на тричелния състав, с думите "Виждам, че доволно се раздвижихте".  Репликата му бе по средата на защитната му пледоария по обвиненията срещу Вълчо.

Галя Георгиева го предупреди да не отправя некоректни нападки срещу прокуратурата и да не се занимава с личността на председателя на съдебния състав. "Тогава направо ме глобете", отговори Василев и попита защо се идентифицира с прокуратурата като подчерта, че знае, че Георгиева е "носител на прокурорската награда Джовани Фалконе".

Заради тези реплики се наложи съдия Георгиева да го глоби с 200 лева. "Не знам дали ще ми стигнат средствата да довърша пледоарията си", защити се Василев. 

Съдът го покани да продължи със защитата си. По-късно магистратите трябва да решат дали Вълчо Арабаджиев трябва да остане в ареста по обвинението му за пране на пари. 

В началото на заседанието трима вещи лица начело със зам. директора на Пирогов - проф. Николай Габровски дадоха заключение пред съда, че Арабаджиев е напълно здрав и може да остане зад решетките. 

Очаквайте подробности.