Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Кристина Кръстева
СНИМКИ: Кристина Кръстева

"Воля" излиза на евроизборите с Народната партия "Свобода и достойнство" (НПСД), оглавена от бившия зам. военен министър Орхан Исмаилов и известна като партията на Касим Дал, която в миналия мандат бе част от Реформаторския блок.

Коалицията бе обявена току-що в Народното събрание. ДОСТ на Лютви Местан, с която НПСД бе доскоро в коалиция, няма място в новия съюз. В него са и земеделците на Спас Панчев - доскоро депутат от БСП, а сега независим народен представител.

Обединява ни родолюбието и защитата на националния интерес преди партийния, обясни Марешки, който ще оглави евролистата, но може и да се откаже да е евродепутат, след като бъде избран - това било тактически въпрос. В съюза е и партията "Обединена социалдемокрация", основана от последователи на д-р Петър Дертлиев.

Не се страхуваме от изборния праг, нека дори да се вдигне, каза Марешки.

На въпрос на "24 часа" дали Волен Сидеров има място при тях, той прогнозира, че "Обединени патриоти" ще се явят в крайна сметка с обща листа, в която начело ще е лидерът на "Атака" - иначе в "малката коалиция" на управлението ставали политически трупове.

СНИМКИ: Кристина Кръстева
СНИМКИ: Кристина Кръстева