Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Приятели, това е жената днес. Кобилкина. Тя е въплъщение на всичко каквото е жената днес в България. Тя е социално ангажирана, тя е непримирима с/у домашното насилие, тя е високо образована, тя, с личния си пример, прави обществото ни по-добро, по-справедливо, и по-напредничаво. Тя, е това, което трябва да бъде всяка една еманципирана европейка, която се бори за правата на жените и за правова държава, тя е роул модъл за всички млади момичета и това към какво трябва да се стремят! Нали? Уууупс! Не, разбира се. „Жената днес” не може да слага на корицата си такива жени. „Жената днес” не може да бъде социално и политически заангажирана, защото това ще създаде дискомфорт на медията.

„Жената днес” не може да сложи арестанта Иванчева на корицата, например, о, нееее! Иванчева, не е жената днес! „Жената днес” не може да сложи на корицата си майка на дете с увреждания, висяла по протестите с месеци. Неееее! Това не са жените днес! Жените днес са Кобилкина! „Жената днес” не може да сложи на корицата си уволнена работничка от Булгартабак, която се чуди как ще си храни семейството, след като й унищожиха предприятието. Или да сложи еко активистка или уволнена журналистка от някоя медия! О, нееее!

Това би било ужасно голямо главоболие за „Жената днес!” Добре е, че в „Жената днес” има само излъскани, дантелени създания – с дизайнерски дрехи и козметични филъри и широки, щастливи самодоволни усмивки! Добре, че жените в „Жената днес” са сияещи и безпроблемни създания, чиято единствена мисия в живота е да напомнят на останалите жени , че те нямат нищо общо с жените днес. Честито на „Жената днес.” Както винаги в крак с времето!

*От фейсбук!