Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Джамбазки нямал нищо против да е в една листа с Волен Сидеров.
Ангел Джамбазки нямал нищо против да е в една листа с Волен Сидеров.

Заместникът на Каракачанов нямал проблем дори да е последен - има преференции

Кризата в “Обединени патриоти” с листата за предстоящите през май евроизбори почти сигурно ще се размине. Това споделиха пред “24 часа” запознати от управляващите среди.

Пред риска малката коалиция да се разпадне - така, както стана в миналия мандат с Реформаторския блок, от което да пострада и голямата - на ГЕРБ в случая с ОП, оставила на заден план надпреварата между враждуващите ѝ крила. За да не повторят провала на РБ от последните парламентарни избори, когато се явиха разделени и не прескочиха бариерата за Народното събрание, патриотите вървели към “мир през зъби”.

Лидерът на парламентарната им група Волен Сидеров, който не крие, че иска да стане евродепутат, като оглави листата, вече имал шанс за такава реализация. Другият спряган водач - зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който и в момента е член на Европейския парламент, пък нямал никакви притеснения на кое място ще е вписан в нея. Причината - той бил достатъчно популярен и харесван и за него не било никакъв проблем да дръпне нагоре чрез номера на преференцията.