Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гарелов: Дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам Иван Гарелов СНИМКА: Архив

Журналистът Иван Гарелов се извини на водещия на "120 минути" Светослав Иванов, за когото заяви в "Шоуто на Слави" във вторник, че е от ромски произход. Днес Иванов публикува гневен коментар във фейсбук профила си, в който се закани, че няма да остави нещата така. 

Вижте цялото извинение на Иван Гарелов:

КАК “ОФИЦИАЛИЗИРАХ” ЕДНА ЛЪЖА

При участието ми в “ШОУТО НА СЛАВИ” във вторник дадох като пример как един “надарен млад човек, умен, образован, независимо от ромския си произход си върши достойно работата”.

Бях прочел това твърдение за произхода на Светльо Иванов във вестник “Уикенд” и непростимо за човек с опит като мен го повярвах. Затова, с най-добри намерения го посочих като светъл пример.

На другия ден разбрах, че съм направил грешка. Светльо не е от ромски произход и написаното е било лъжа. Отгоре на всичко, тази сутрин същият вестник мултиплицира лъжата, като я помести на първа страница с твърдението, че аз съм разкрил “голямата тайна” на колегата си.

Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството му и на колегите му, както и на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия. Още веднъж моля за извинение.