Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Ваклин Снимка: Николай Литов
Александър Ваклин Снимка: Николай Литов

Те ме оставиха да чакам като пионерче пред учителската стая час и половина. Това казва в телефонен разговор изнудваният бизнесмен Ваклин по адрес на отстранената Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Оплакването му е в телефонен разговор с бившия кмет на Младост Петко Дюлгеров, записан със специално разузнавателно средство. Част от СРС-та бяха слушани на поредното съдебно заседание по делото. В разговорите Ваклин обяснява, че няма никакво доверие на Иванчева. "Аз идвам, давам ти ги и ти ги даваш на тия тъпанарки" са друга част от оплакванията му. Вероятно той има предвид парите.

"Това са много пари", казва още Ваклин. "За такива пари по-добре да променим закона. Нямам никакво доверие, че този човек няма да ме изпържи", обяснява още той. Това е разговор, записан дни преди самото предаване на парите, което стана на 17 април.

По повод срещата си с Иванчева той обяснява, че като се видели, тя опънала една карта и обяснявала къде ще бъдат строени градинки. 

Дюлгеров пък го успокоява, че тя ще говори и ще правят дарение. "Ти искаш ангажимент за писмото", казва още бившият кмет на район "Младост"и допълва "Говорим едно, а правим друго", имайки предвид вероятно Иванчева. В разговорите става ясно, че Ваклин ще представи пред английските инвеститори сумата за подкупа като пари, дадени за консултация: "Това са чужденци, страшно съм притеснен. Аз съм им казал, че ще дам парите за консултант", обяснява той.

"Тя може да ме пусне по пързалката и да не пусне обявлението още 10 месеца", оплаква се Ваклин. Иванчева пък му обяснявала, че ако направи една площадка - ще пуснат преписка.

СРС-та бяха слушани, защото Иванчева и Биляна Петрова искаха да се чуят отново заради думи, които не се разбират. Двете са под домашен арест и вече идват в спецсъда на собствен ход.