Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Авторът
Снимка: Авторът

Невероятно, но “заразени” от Европа “жълти жилетки” протестират дори и в сърцето на консервативния арабски свят в Акаба, Йордания. 

Гневните йорданци са срещу корупцията, безработицата и високите цени на горивата, подобно на колегите си в България, Франция и няколко други държави в Европа.

Жизненият стандарт в Йордания е около средния в световен мащаб. Страната е една от малкото в региона, които не разполагат с нефтени находища и разчита основно на износ на фосфати и минерални соли от Мъртво море, както и на производството и износ на цимент. Силно развит е и туризмът. Йордания посреща всяка година милиона чужденци заради коралите в морето и най-вече заради уникалната Петра - едно от новите Седем чудеса на света.

Животът в страната обаче е скъп на фона на доходите, което предизвика протести на средната класа още през лятото на миналата година.

Виж видео, заснето от главния редактор на “168 часа” Слави Ангелов от Акаба, пристанищен град на брега на Червено море. Разположен до Израел и само на 20-ина километра от Саудитска арабия.