Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- За два дни Ирина Йорданова остана без две деца - първородната си щерка и нероденото си четвърто дете

- Съпругът на Юлияна, който я прободе с нож в сърцето и остави 8-месечната им дъщеря сираче, плачел в ареста и съжалявал

Часове след като загуби дъщеря си, майката на прободената с нож в сърцето от съпруга си 25-годишна Юлияна загуби и бебето си. Докато подготвя погребението на убитото си дете, бременната в 6-ия месец Ирина Йорданова катастрофира на магистрала “Тракия”.

В ямболската болница 41-годишната жена претърпя операция на счупени шийни прешлени. Тя е загубила бебето, но лекари определиха състоянието ѝ като “стабилно критично”.

Трагедиите в семейството започнаха навръх Ивановден в апартамент в старозагорския краен квартал “Железник”, когато 65-годишният Митко Симеонов уби с нож с 40 години по-младата си съпруга Юлияна. Водещата версия на разследващите е

убийство от

ревност,

породена

от афиширана

извънбрачна

връзка

на жената с 28-годишен мъж.

С прокурорско разпореждане Митко бе арестуван, засега за 72 часа. Днес окръжният съд в Стара Загора ще разгледа искането на обвинението 65-годишният шофьор да остане за постоянно зад решетките, като му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Засега като служебен защитник му е назначен старозагорският адвокат Станимир Ченалов, който сподели, че в ареста мъжът съжалявал за стореното и плачел за дъщеричката си. Той бе обвинен за умишлено убийство по член 115 от Наказателния кодекс, по който, ако бъде признат за виновен, може да бъде осъден на затвор за срок между 10 и 20 години.

Въпреки разликата във възрастта Митко и Юлияна създали семейство преди няколко години. Ражда им се Християна, която в момента е на 8 месеца. Веднага след трагедията тя бе взета от социалните служби. В последния си ден на този свят майката успяла да я заведе на контролен преглед при личния ѝ лекар.

В началото стана ясно, че Митко и Юлияна се познават от десетина години. Възрастният мъж, който по онова време имал друг брак, дори бил семеен приятел на майката и на пастрока на Юлияна. Тя е от село Долно Ново село в община Братя Даскалови, където израснала под грижите на майка си и на втория ѝ съпруг Ереджеб, който я имал като свое дете. Биологичният ѝ баща е неизвестен в селото. Юлияна имала още един брат и една сестра - по-малки от нея.

Момичето дошло в Стара Загора, за да учи в Професионалната гимназия по облекло и хранене “Райна Княгина”. В началото като добър приятел на семейството ѝ

Митко Симеонов

помагал и

финансово

за нейната

издръжка

Юлияна била на квартира в съседен вход на блока, в който живеел със семейството си Митко. По-късно, когато две жени последователно го напуснали, Симеонов погледнал на младото момиче с други очи и двамата създали семейство. Междувременно младата съпруга завършила и висше образование по социални дейности в Тракийския университет в Стара Загора. За нея казват, че била много религиозна.

В същото време майката на Юлияна Ирина, която е от ромски произход и за която в Долно Ново село твърдят, че “много-много не я слуша главата”, изоставила Ереджеб и забягнала с друг мъж към Бургаския край, някъде в община Средец. Там забременяла, но, докато чакала четвъртото си дете, я застигнала черната вест за смъртта на Юлияна - най-голямата ѝ щерка, която тя била родила още на 16 години.

Във вторник жената пристигнала по спешност в Стара Загора с лек автомобил БМВ, управляван от неин племенник на 24 години. С нея бил и 18-годишният ѝ син, който тази година завършва Селскостопанската гимназия в Мъглиж. За всеобща изненада тя обявила, че иска да погребе детето си в Бургаско, макар в Долно Ново село вече мислели как да организират траурната церемония. Но докато съдебните медици и прокуратурата освободят тялото на убитата Юлияна, Ирина и придружителите ѝ трябвало да се върнат в Бургаско, за да уреждат други формалности.

Катастрофирали

на връщане, на

километър 274

от “Тракия”,

който е точно на границата между областите Сливен и Ямбол. Но тъй като Ямбол е по-близо, изпратените от града линейка и пожарна стигнали по-бързо от сливенските си колеги до мястото, затова и случаят е поет от ямболските медици, научи “24 часа”.

Притесненият от трагичните събития 24-годишен шофьор вероятно е бързал и изгубил контрол над БМВ-то. Към 19,45 часа във вторник колата катастрофирала самостоятелно, като изхвърчала в канавката. Шофьорът и пътниците, макар и ранени, успели да излязат от автомобила, преди той да се запали и да изгори изцяло. С него изгорели и документите на тримата.

Проверка показала, че пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни, съобщиха от полицията в Ямбол.

От всички най-пострадала Ирина, която остава на лечение след операцията и прекъснатата си бременност. От болницата в Ямбол казаха,

племенникът и

синът ѝ са

освободени за

домашно лечение

с по-леки травми

На тях е издаден и документ, че могат да получат тялото на убитата Юлияна за погребението, защото майка ѝ не е в състояние да го направи.

Проверка на “24 часа” вчера показа, че все още никой не беше дошъл за мъртвата Юлияна, не ѝ бе издаден и смъртен акт.

“24 часа” научи още, че докато била в Стара Загора, с Ирина Йорданова разговаряли от социалната служба и тя обещала да вземе 8-месечното бебе на убитата си дъщеря, за да го гледа заедно с детето, което очаквала да роди. При новата ситуация обаче съдбата на 8-месечната Християна остава неясна. Не бил в състояние да я гледа и синът на Митко от първия му брак. Ако откаже и дъщеря му и не се намерят подходящи роднини, които да поемат грижите за детето, то ще бъде дадено за отглеждане в приемно семейство, коментираха юристи.

Митко и Юлияна от времето, когато са били щастливи.
Митко и Юлияна от времето, когато са били щастливи.