Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Татяна е стълба към Небето - обаче понякога й отреждат странни роли. Веднъж в олелията около фалита на КТБ тя трябваше по телевизията да внуши на хората да си държат парите в банките. Татяна е винаги приповдигната, нейната възторженост е неизчерпаема, обаче в случая не можа да достигне висотите, които в други случаи с лекота преодолява.

Не е известна като милионерка в артистичното съсловие - и сигурно се е питала защо са опрели до нея. Нейната задача далеч по-заслужено можеше да изпълни Лили, нашето Лили, обаче бяха награбили Лолова. Всъщност не знам кой шегобиец е дал идеята. Но пак стана ясно, че ние сме царе на шаржирането, нищо друго да не можем, това винаги ще го правим - комедийни актьори ще ни мотивират, докато някой тръска дървото, и пр.

Тя може да се забавлява с всичко, което можете да си представите,

а е и невероятно заразителна. Веднъж ми разказа следната история. Попаднала на представянето в София на новоизлязла книга на Умберто Еко, той също присъствал на премиерата. И сега вижте какво следва: Татяна била харесала много предишната книга на Еко, затова става и дръпва една страхотна реч, а после надълго разговаря с писателя, без да знае дори дума на италиански. Публиката се смаяла от презентацията й, а един от най-сериозните ни учени мъже едва успял да попита: "Всъщност в какъв контекст беше това появяване на Лолова?"

Какъв контекст бре, човече!

Татяна е фурия, тя може да се обяснява всякак

Но тази случка показва, че контекстът вече отдавна е погребан и вероятно на надгробния му камък е нямало никаква предупредителна епитафия - и гробарите отдавна са изхвърлили незнайно къде костите му.

Всичко живее вече само за себе си - много удобно за мнозина, обаче също така и фатално за тях.

Днес всеки е принуден да се самооценява, поне през последните трийсетина години това е така. А не е възможно сериозните автори да нямат нужда от някоя искрена дума - не състрадателна или шумно рекламна. Ако все още са си с целия, те знаят и помнят, че не са нещо като парфюма "Рефан". За жалост, най-често получават жадуваните оценки, когато вече са в ковчега - а и те са банално лъжовни. И след това всички ги забравят набързо.