Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАЗБИТ: Сър Алекс не може да повярва, че изпуска титлата заради Стиви лъжеца.
РАЗБИТ: Сър Алекс не може да повярва, че изпуска титлата заради Стиви лъжеца.


 

"Подобна мерзост не съм срещал през живота си! Титлата е решена с извънфутболни средства. Някои хора забравиха какво е чест и достойнство. Отвратен съм", изригна мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Сър Алекс Фъргюсън. Фърги никога не е бил особено отбран откъм приказки, но една мръсна постъпка от страна на Стивън Джерард буквално го извади извън нерви.


И през 2010 г. футболът си остана спортът, в който се извършиха най-много измами, лъжи и предателства. Няма и как да е иначе, след като играта генерира най-голям интерес и финансови приходи.


В случая с калния номер на Стивън Джерард не става дума за пари, а за историческата битка между "Ливърпул" и "Юнайтед". Двата отбора влязоха в 2010 г. с по 18 шампионски титли и абсолютно реален шанс за "червените дяволи" да спечелят рекорден 19-и трофей. Трябваше само "Ливърпул" да бие "Челси" в голямото дерби два кръга преди края на първенството. Вместо да изорат тревата и да изплезят езици от тичане в името на победата, "мърсисайдци" се представиха в ролята на балетмайстори, които нарочно бягат от топката. За капак капитанът Стивън Джерард пусна пас назад към вратаря, който беше пресечен от Дидие Дрогба, и нападателят на лондончани вкара за 1:0. Оттам-нататък ливърпулци съвсем спряха да играят и на практика подариха победата, а с това и титлата на "Челси". След подозрително спокойното дерби, завършило с победа 2:0 за лондончани, цяла Англия закипя като врящ казан. Всички обвиниха Джерард, че нарочно е подал на Дрогба, за да попречи на вечния враг да спечели рекордната титла. Стиви Джи съвсем естествено възмутено заяви, че е играл по правилата, но неговата постъпка още повече изостри враждата между двата английски гранда.


 Нямаше нищо спортсменско и в поведението на френските национали, които на световното първенство прецакаха треньора Реймон Доменек, феновете и въобще цяла Франция. Нападателят Никола Анелка напсува и наплю треньора си и подкокороса част от съотборниците си да не излизат на тренировка. "Петлите" отпаднаха още след груповата фаза на турнира, а скандалът се пренесе на родна земя. Доменек беше изритан, играчите отнесоха сериозни наказания, а водещите политици и дори президентът Саркози се изпокараха с шефовете на футбола във Франция. Антигероите се опитаха да успокоят обществото с обещанието, че ще се откажат от премиите, които си заработиха с класирането на мондиала. Няколко месеца след затихването на скандала се разбра, че играчите тихомълком са си поискали парите за иначе зле свършената работа.


Финикийските знаци бяха и в центъра на далаверата, която спретнаха босовете на ФИФА около избора на домакини за световните първенства по футбол през 2018 и 2022 г. Операцията на футболните функционери със сигурност може да влезе в продължението на холивудския хит с Робърт де Ниро "Прецакването". Няколко седмици преди финалната среща на ФИФА световната футболна общественост беше убедена, че сигурният победител за мондиала през 2018 г. е Англия. От Лондон бяха спретнали спецекип с участието на легендата Дейвид Бекъм, който направи всичко възможно да представи предимствата на островната страна пред останалите конкуренти. В същото време руснаците се направиха на обидени и обявиха, че конкурсът е нагласен в полза на англичаните и дори се чудеха дали да ходят на финалното заседание. И ето ти сензация в решаващия ден. Сеп Блатер показа листчето с името на Русия. Оказа се, че братушките са измислили хитър план. Хем ревяха, че са прецакани, хем са действали по втория начин. Заговори се за подкупи в размери на стотици хиляди долара и дори милиони. Съвсем естествено нищо не може да бъде доказано. За избора на Катар за първенството през 2022 г. въобще няма какво да се говори. Там никой не крие, че има много пари и футболът в случая ще остане на второ място.


"Извинявам се на всички хора. Направих голяма грешка, но се осъзнах навреме и отново поех по правия път", заяви в писмен вид звездата на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни. Той също беше в центъра на една доста гадна история със сексуален привкус. Една доста грозновата проститутка обяви на всеослушание, че в продължение на месеци е удовлетворявала всички мръсни желания на Рууни в леглото. След скандала любимецът на Англия изпуши от напрежението и обяви, че ще напуска "Юнайтед" и се загледа в посока Мадрид. В решителния момент се намеси Алекс Фъргюсън и успя да излекува Уейн от временната лудост, в която беше изпаднал.


За разлика от него никой не може да излекува перкото Карлос Тевес от неговата ненаситна жажда да прави мръсни номера на съотборници и шефове. Аржентинецът беше бодил в дупето на Алекс Фъргюсън още по времето, докато играеше в "Манчестър". Карлос изнудваше шефовете на "Юнайтед" за повече пари и в същото време си редеше трансфер в рязко забогателия местен враг "Манчестър Сити". В крайна сметка Тевес премина при тима на петролните шейхове, но в края на годината отново напомни за двойствения си нрав. Голаджията подаде молба за напускане с мотива, че шефовете и треньорът Роберто Манчини се отнасяли много лошо с него, а той страда по жена си и дъщерите в Аржентина. Носталгията се оказа с цена - 350 000 евро на седмица си поиска футболистът, за да остане. Което не му попречи междувременно да се гушка с изкушаващи блондинки. По същото време от "Реал" обявиха, че Тевес е номер 1 в трансферната им листа. Явно шефовете на кралския клуб не осъзнават, че искат да се обвържат с двуличник, който е цар на калните номера.

Измамникът Жозе

Жозе Мауриньо е страхотен треньор и още по-голям фен на мръсните игрички. Португалецът е свикнал да измисля какви ли не психоатаки преди важен мач, за да изнерви максимално противника. Тази година треньорът на "Реал" (Мадрид) сътвори поредната си измама, за да върви отборът му по-лесно напред, но този път беше спипан в крачка. Жозе накара Серхио Рамос и Шаби Алонсо да си изкарат по два жълти картона в мача с "Аякс", за да пропуснат последния безсмислен мач в Шампионската лига и да са чисти за осминафиналите. УЕФА се усети, че футболистите се подиграват с феърплея и ги наказа за по една среща. Два мача отнесе инициаторът на цялата шашма Жозе Мауриньо.

 

"Червените" фенове спряха съмнителен мач

ДЕСЕТКИ побеснели хуни с червени шалчета нахлуха на терена в Мездра и спряха мача на местния "Локомотив" с ЦСКА. Босовете на "червените" ореваха орталъка, че ултрасите са провалили опитите на отбора да спечели титлата, тъй като БФС присъди служебна загуба на "Локо"-то. Няколко месеца по-късно на бял свят излязоха любопитни факти. Оказва се, че феновете са провалили опитите на някои хора да направят изгодна далавера от мача. Наскоро УЕФА прати на БФС списък с мачове, за които се смята, че са уредени по втория начин, с цел да се приберат огромни суми от залагания в азиатски букмейкърски къщи. Сред проверяваните е и скандалната среща в Мездра. Наяве излязоха версии, че лидери на "червената" агитка са разбрали за измамата и нарочно са нахлули на терена, за да прекратят цирка. Този път прецакването е било за добро и участниците в мръсната игра са останали с празни ръце.

 

Удари под силикона

ИЗРАЗЪТ "Удар под кръста" в България вече спокойно може да се чете като "Удар под силикона". Няколко напомпани в бюста красавици се забъркаха в нелицеприятни интриги, с цел да откраднат чуждия мъж. Още дълго ще се говори за любовния триъгълник между Валери Божинов, жена му Алисия и Николета Лозанова. Българският национал се хвалеше с щастливото си семейство с фолкпевицата Алисия, докато не се разбра за любовната му авантюра с плейбойката Николета. Двете дами си пращаха зловещи есемеси, обиждаха се в кръчмите и настройваха приятели и познати срещу чуждия лагер. Накрая се стигна до директен сблъсък в модерна чалготека. Божинов си беше с Николета на една маса, а бившата му Алисия се появи в съседно сепаре с Ники Михайлов, който е бивш на Николета. Въобще интригантските турски сериали ряпа да ядат.

 

ГРЕШНИК: Джерард подаде пас на съперника Дрогба за първия гол на "Челси".
ГРЕШНИК: Джерард подаде пас на съперника Дрогба за първия гол на "Челси".
Жозе Мауриньо
Жозе Мауриньо
НАШЕСТВИЕ: Феновете на ЦСКА превземат стадиона в Мездра.
НАШЕСТВИЕ: Феновете на ЦСКА превземат стадиона в Мездра.
ЗАЕДНО: Валери и Николета.
ЗАЕДНО: Валери и Николета.