Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГОДЕЖ: Яне Янев целува годеницата си Галя, след като й подари пръстен и огърлица.
ГОДЕЖ: Яне Янев целува годеницата си Галя, след като й подари пръстен и огърлица.

 

 

Този парламент роди едни от най-свежите лафове за 20-годишната демократична история на Народното събрание, казват депутати с дългогодишен опит.
Според тях безспорният хит за годината принадлежи на депутата от "Атака" Павел Шопов. Той обвини колежката си от БСП Мая Манолова, че е станала картечарка, оставена от червените в парламента. Това стана по време на среднощното обсъждане на бюджета на здравната каса. По това време част от левицата бе във Велико Търново. В цалата бяха Мая Манолова и колегите й Евгени Желев и Антон Кутев.
"Г-жо председател, вие сте длъжна да се съобразявате с действията на партизанския отряд! Той води действията си във военновъстаническата оперативна зона във Велико Търново, там е командирът на отряда - Сергей Станишев. А тук отрядът е оставил политкомисар, заместник-командири и една картечарка. Тя имаше задача да стреля, да води масиран огън и да задържа противника", бяха думите на Шопов.
Залата избухна в смях, докато Антон Кутев взе думата и с абсолютно сериозен глас предложи всички изказвания на Шопов да се предават директно по БНТ.
Думата поиска и Евгени Желев: "Като лекар ще ви предложа да прекратим заседанието. Явно удължаването на работното време не ни действа добре! Колеги лекари, спазете принципите и законите на физиологията." Цецка Цачева не се съобрази с предложението и думата взе синият депутат Ваньо Шарков. Той успя да каже само "Смешното..." и избухна в смях. Заради смешните пристъпи той на няколко пъти опита да се изкаже, но неуспешно.
"Не знам дали БНТ предава, но със сигурност "Господари на ефира" събраха материал", успя да каже само Шарков.
"Може да се каже, че вече запълнихме цяло предаване на "Пълна лудница", обобщи Нигяр Джафер от ДПС.

 

Бойко, не можеш да ме купиш, разстреляй ме!

Яне Янев като един от най-големите мъдреци на настоящия парламент не спря да бълва бисер след бисер най-вече по адрес на управляващите и премиера, на които в началото на мандата им симпатизираше. "Ще бъда опозиционен лидер, докато РЗС спечели властта. И патетично заяви на Бойко Борисов - не можеш да ме купиш с постове и пари! Единственото, което можеш да направиш, е да ме разстреляш", обрече се на вечна опозиция Янев и за свое успокоение направи прогноза за бъдещето на управляващите: "ГЕРБ са политическият изрод на прехода! Те ще свършат най-зле."
Докато Яне гледаше в чуждата паничка и търсеше развалената храна там, собствената му партия се разклати, а парламентарната група направо се разпадна. Зрителите дълго ще помнят пресконференцията, на която лидерът на РЗС сипеше люти закани към Бойко Борисов и го обвиняваше заради отлюспването на депутата му Марио Тагарински до момента, в който мобилният телефон на Яне не звънна и той с коренно променен мек тон и благи думи прие повикване: "Да, господин премиер." В крайна сметка Янето сложи точка на проблема и гневно обобщи: "Марио Тагарински не е троянски кон, а троянски слон."

 

Борисов - аватар или каруцар?

Едни от най-забавните коментари в политическото пространство, естествено, отново бяха направени от и по адрес на премиера Бойко Борисов.
Ивелин Николов сравни Борисов с "един Аватар, командван от Симеон Дянков и показните акции на Цветан Цветанов."
"Бойко Борисов е като каруцар, който трябва да управлява космически кораб", коментира компетентността на премиера бившият депутат от НДСВ Борислав Цеков.
Яне Янев не остана по-назад и също направи няколко култови изказвания: "Бойко Борисов е едър вид, но със заешко сърце. Да не се прави на Рамбо. Закани се на всички управляващи преди него да отговарят за престъпленията, но и косъм не падна от главите им. Борисов е лицемер."
По време на словесната битка между президент и премиер Първанов отигра сблъсъка с Борисов и на въпрос дали са играли футбол заедно и ритали ли са се по кокалчетата, призна: "Когато е играл в моя отбор, Борисов е печелил. Когато е бил в противниковия, е губил. По кокалчетата не сме се ритали, защото сме на различни постове."
Сергей Станишев дори измисли виц за настоящия премиер: "Защо Бойко Борисов постави за здравен министър акушер-гинеколог? Отговорът е, защото цялата държава в момента е с краката нагоре."
По темата Б.Б. се включи и Силвио Берлускони, който заключи: "Той е толкова голям, че понякога ме засенчва."
Самият Борисов също направи няколко запомнящи се изказвания. След шумната полицейска акция "Наглите" премиерът се похвали в Берлин: "И пропяха в арестите, оттеглиха се от "Наглите", отидоха и посочиха трупове. Отиват и показват - ей тука, в тая ливада, има труп, ей тука някъде го копахме. Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове."
Заради многобройните полицейски акции със странни имена като "Пиячите", "Лапачите", "Ох, боли" и т.н. рейтингът на вътрешния министър скочи и изненадващо изпревари дори този на неговия патрон.
"Хубавото на Цветанов е, че той не се оплаква, каквото му се каже, навива врата и работи. Така че за него съм казал, че ми е любим. Той е изправен пред две дилеми - ако не демонстрира някаква самостоятелност, започват да го подиграват, че ми е сянка. Ако започне да я демонстрира, те казват: "Ти искаш да заемеш на Борисов местото". Как да угоди?!", коментира Борисов.
Премиерът забавлява публиката и с признанието си, че докато другите са учели английски, той се е биел и сега се налага да наваксва.
"Уча си думи от една кутия в колата. Чуя ли "Конгрегулейшън, Борисов", спирам да слушам. Думите - ето ги. Да ми се извини: "Хи шуд аполоджайс". Всеки има своите силни черти, така че не е важно на какъв език ще го кажеш, важното е да има какво да кажеш", разсмя зрителите Борисов.

 

С гащи ли без гащи


Цецка Цачева също допринесе за това поне от време на време парламентът да ни развеселява.
"Благодаря ви за изчерпателните ОРГАНИ" (вместо "отговори" - б.а.) - двусмислено обръщение към министър Трайчо Трайков.
"ДЕ, какво!? Без гащи ли да ходим?" По повод възмущението на народен представител, че около сградите на държавни институции има сергии, на които се продават гащи.
"Надявам се, че дискусията ще приключи в рамките на един календарен час."

Политическите бисери на 2010

"Най-напред ще отговоря на вашия въпрос, въпреки че той беше много обстоятелствен и не разбрах какво точно ме питате."

Яне Янев на среща със симпатизанти


"Не може старшина от милиционерското училище в Пазарджик да бъде наричан политически инженер. А специалистът по дължината на маркуча на пожарната, като отиде при Вселенския патриарх, и става провал. Дори с начина, по който сяда на креслото."

Татяна Дончева за Алексей Петров и Бойко Борисов.

"Обзалагам се, че от началото на годината досега МВР е излъчило поне 34 пъти повече продукция, отколкото Българската кинематография. Няма толкова български филми, излъчени през това време... Факт е и това, че за първи път от 10 години насам ми откраднаха чистачките отново."

Антон Кутев за показните акции на МВР.


"Свидетели сме на режим, който като че ли мрази духовността. Достойните хора не искат България да се превръща в земя на "брадърска" простотия, в която чалгаджийската мускулеста харизма вече е стил на поведение, а академичната известност - презряна"

Сергей Станишев

"Като гледах Антон Кутев и като го слушах, искам да му задам въпроса: не е ли любимият му филм "Комунист"?
"Аз имам няколко любими филма, но специално заради вас господин Шопов ще спомена филма "Идиот".

Диалог между Павел Шопов от "Атака" и Антон Кутев от БСП.

"Какво друго да прави президентът, ако не политика? Аз не съм деловодител, който само да подписва документите на Министерския съвет. В това число самият председател (Сергей Станишев - бел. ред.) малко патетично заяви, че БСП няма да става резервоар на други формации. БСП е резервоар. И на НДСВ навремето, и на "Атака", и на ГЕРБ."

Георги Първанов относно новия си политически проект.


"Кажи, Масларова - нещо дъвчеш и ми обясняваш, не те разбирам. Дъвчеш дъвката и не те разбирам, не мога да чуя какво казваш."

Бойко Борисов на дебата по стратегия "Европа 2020".


"Пръв излизам да стачкувам. Стачка срещу президента, срещу опозицията, срещу всички." Бойко Борисов за протестите на синдикати, лекари и студенти.
"Видях и облеклото, и физиономията на уважавания г-н Асланов. Беше като на погребално бюро шеф. С такова прискърбие съобщи резултатите, сякаш нещо много лошо се е случило. И то се е случило."

Бойко Борисов за спада на доверие към правителството и социологическа агенция, изнесла данните.


"Затова трябва да каже пред българския народ кого е консултирал. Все пак той е вътрешен министър, а не шеф на "Плод и зеленчук".

Румен Петков за доходите на Цветан Цветанов.

"Търсим председател на БСП, а не кой ще я концентрира в този кръжец или в другия енергиен кръжок. Станишев е "Пътнико свиден, пътник Станишев." А Георги Кадиев ме връща 35-40-50 години назад. Като минавам покрай огледалото, знам коя не е подходящата кандидатура за лидер на БСП, но не знам коя е."

Румен Петков за лидерския пост в БСП.

"Превърнали сме се в клюкарник. Някой някому нашепнал нещо на една маса. Проблеми в БСП е като във всяка стара къща, има, но това е живият живот на една политическа сила. Ние не сме ГЕРБ, при нас няма легни-стани"

Сергей Станишев за положението в БСП.

 

"Приличам на Брад Пит, само че с очила" - Симеон Дянков.


Садо-мазо

Бившият министър-председател много се е засегнал, защото посочихме колко фланелки, шапки и други безсмислени атрибути са били на склад в мазето на Министерския съвет. Той се засегна дълбоко и както разбрах, тук е показал някакви аксесоари от садо-мазохистични игри. Аз го съветвам да не прави такива неща, защото се излага все повече и повече. Ако следващия път дойде с вибратор в ръка, ще разкрие изцяло облика си и ще трябва да се оттегли далече, далече от политиката.

Волен Сидеров пред парламента


На училище

Правехме двойни джобове, когато ходехме на практика в предприятието "Родопа", и криехме салами в тях.
Мирослав Найденов


Получавайте шестици, защото аз бях тройкаджия и вижте какво ме направиха - министър.
Вежди Рашидов


След като аз, възпитаникът на созополското училище, станах министър, сигурен съм, че сред вас има бъдещ премиер.
Божидар Димитров

 

8 литра на ден

Премиерът ме срещна на кръстопът и ме взе, защото съм честна жена.
Който пие всяка сутрин 8 л прясно мляко, той дете ще стане яко.
Не съм красива, но съм симпатична и очарователна за годините си и се усмихвам. Само се усмихвам.
Моята оставка е в джоба ми и тъй като нямам джоб, тя е в папката ми.
След 10 години ще ни лекуват баби и дядовци. Лекарите ни са в пенсионна възраст и това е опасно за здравеопазването.

Незабравимата министърка на здравеопазването Ана-Мария Борисова


Загадката на "168 часа"

Познайте на кого принадлежи долната реплика:

"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе?! Е, това не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги..."

 

Емилия Масларова
Емилия Масларова
Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов
Румен Петков
Румен Петков
Цецка Цачева
Цецка Цачева
РАМО: Капка подкрепя изцяло съпруга си Волен Сидеров.
РАМО: Капка подкрепя изцяло съпруга си Волен Сидеров.