Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През целия ден ситуацията по бул. "Васил Априлов" изглежда така.
През целия ден ситуацията по бул. "Васил Априлов" изглежда така.

Затвориха централния булевард заради европейската столица на културата

Затварянето на най-централния булевард в Пловдив парализира движението в града. Истински хаос е по улиците, километрични колони стоят през целия ден на едно място и едва пъплят.

От 27 декември до 17 януари бул. "Цар Борис Трети" ще остане затворен, тъй като на него ще се монтира 25-метрова вавилонска кула за откриващата церемония по повод титлата "Европейска столица на културата". Събитието е на 12 януари. От общината са категорични, че план Б няма и ситуацията ще е такава.

Движението и градските автобуси от 12 линии, които минаваха по "Цар Борис Трети", е пренасочено по съседните булеварди. Те обаче не могат да поемат стълпотворението автомобили и резултатът е отчайващ.

Колелото на гарата е задръстено от коли.
Колелото на гарата е задръстено от коли.

"Имам чувството, че се отвори адът. От Търговската гимназия до Четвъртък пазар пътувах 45 минути с градски рейс. А разстоянието няма и 3 километра. Колоните от автомобили не помръдват. В автобусите хората ругаят", сигнализира "24 часа" Мариела Веселинова.

След 16 часа трафикът стана още по-страшен. "От "Тракия" до Гребната база пътувах почти час с личния си автомобил. Такъв ужас не бях виждала", оплака се и Радосвета Минчева.

Бул. "Шести септември" е затапен непрекъснато. Колоните от рейсове и леки коли стоят в редици в посока Чифте баня и едва едва вървят. И бул. "Васил Априлов" е в абсолютен тупик. По спирките е манифестация. Хората стоят и не знаят кой автобус ще мине. Затварянето на "Цар Борис Трети" наложи реорганизация на градския транспорт. Масово автобусите са пренасочени по бул. "Руски" и "Източен". Мнозина се отказват да чакат и тръгват пеша.

Изнервени шофьори псуват и бибиткат, а народът ругае за хаоса, който ще се засилва до 17 януари.

"Това още е нищо. Трябва да се въоръжим с търпение и да си калим нервите. Все още мнозина не са се завърнали в Пловдив от празниците. От 2 януари не ни се мисли какво ще, когато и учениците тръгнат на училище. Тогава може и революция да избухне", коментират таксиметрови шофьори. Много от тях са категорични, че през деня няма да работят, защото е невъзможно да се придвижват в задръстванията.

От общината твърдят, че съседните на "Цар Борис Трети" булеварди могат да поемат трафика. Градските власти призоваха хората да оставят личните автомобили и да ползват обществения транспорт, който бил добър. "Да си европейска столица на културата е престижно, но има и несгоди. Трябва да ги изтърпим", смятат някои граждани.

И бул. "Христо Ботев" е с километрични колони.
И бул. "Христо Ботев" е с километрични колони.