Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валентин Кирилов - Пуйката
Валентин Кирилов - Пуйката

Известният в пернишкия ъндърграунд Валентин Кирилов - Пуйката, подсъдим за опит за грабеж на трезор в Кърджали през 2013 г., получи подкрепа в спецсъда от 4-ма свидетели. На последното заседание за тази година те един след друг потвърдиха, че Пуйката има алиби - в нощта на обира бил на банкет в пицария в центъра на Перник.

“Всяка година правя следколедно тържество. През 2013 г. се събрахме на 3 януари между 21 и 22 ч в заведение на моя тъст. Говорехме си за спорт, Вальо не пие и не пуши, тръгна си между 2 и 3 ч”, разказа Емил Георгиев, треньор по бокс и приятел на Пуйката.

Той не можа да си спомни къде е празнувал другите години.

“Сменям заведенията. Това събиране си го спомням, защото на другия ден се вдигна много шум във фейсбук и медиите, че Валентин е участвал в престъпление. Говорихме си, че е много странно да е бил на 2 места едновременно. Беше като гръм от ясно небе”, добави Георгиев.

И той като другите разпитани не съобщил тогава в МВР, че Пуйката е бил в Перник, а не в Кърджали. “Никой не ме е потърсил”, оправда се един от свидетелите, вече бивш оперативен работник от "Криминална полиция".

“Колегите ви няма как да знаят, че имате такава информация”, сряза го съдията.

Пуйката е подсъдим с Красимир Йорданов за участие в опит за грабеж на трезор в нощта срещу 4 януари 2013 г. Тогава са разбити 32 от 50 банкови касети, а край трезора след преследване на обирджиите от полицаи са намерени захвърлени 4200 евро.

Първоначално обвиняемите бяха четирима, но още преди делото да влезе в съда, двама сключиха споразумения с прокуратурата и се отърваха с леки присъди. Очаква се делото срещу Пуйката да приключи през януари 2019 г.