Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знам, че иде Коледа и Нова година, и може би не е най-подходящият момент да ви занимавам с това, но, ако не на Коледа, то кога да си спомним за болката, за страдащите, за нищите?!

В нашия вход сме 5 апартамента. Познаваме се отдавна, помагаме си, а, бе като семейство сме - с всичките разпри, препирни, но и сме задружни, когато се наложи и по някакъв наш, комшийски си начин, се обичаме.

За последните 2 години 3 жени от нашия вход, минахме през рака.... Когато бях малка, помня, че това беше зловеща диагноза, но от целия ти кръг познати, едва един беше засегнат. Сега - от 5 домакинства 3-ма души!!! Без да навлизам в конспирационните теории, смело заявявам, че ракът е бизнес индустрия, че нарочно сме подложени на геноцид и че трябва да сме съзнателни как живеем, защото, въпреки мечът, насочен към нас, има начин как да го избегнем и да сме здрави.

Вчера си забравих ключовете и звъннах на комшийката да ми отвори. Минавайки покрай апартамента й, се отбих да й благодаря и да я поздравя за празниците. Отвори ми една жена, която ме уплаши! Нищо не беше останало от онази красива и жизнена дама. Аз се стъписах и изтърсих най-голямата глупост, която ми дойде на ум "къде ти е косата?".... Милата, минава през химо терапия и едва стоеше на краката си. Покани ме у тях и отново минах през цялата болка, през която може една жена да бъде прекарана - да й се отнеме женствеността, да й се отнеме силата, работата.... всичко! Аз имах късмет - разминах се леко - само хормонален дисбаланс, локална операция, а и с моята твърдоглавост отказах химото, и се оказах права, и сега почти се възстанових. Комшийката не беше хазартна личност като мене и се беше подложила на зверско осакатяване от скалпела, и химото. Другата комшийка - от последния етаж нямаше нашия късмет и почина....

Не ви го казвам това, за да ви психирам или развалям празниците, а да ви напомня за страдащите - да не ги забравяме през тези дни. И - бъдете будни! Четете, интересувайте се, търсете информация, не се поддавайте на паника и психози.

Ми, весели празници!

От фейсбук