Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За моя най-голяма почуда моят десетгодишен син, койтo иначе се прави на голям мъж, още вярва в Дядо Коледа, което намирам за очарователно и прави празниците по-трогателни. Не знам как не се е появил някой да му каже, че Дядо Коледа е химера и да му развали детството преждевременно, както оня тексасец преди няколко дни, който нахлу на литургия и почна да крещи, че Дядо Коледа е лъжа.

Добре, че полицаите го арестуваха на бърза ръка, а аз ако бях там с детето си, не бих имала нищо против да му разбия носа. Та искам да кажа, че е хубаво децата да останат в приказeн свят по-дълго.

Моят приказен свят се разби, когато поисках от Дядо Мраз три банана и колело „Пони.” Дядо Мраз ми донесе само два банана, а вместо гъзарското колело „Пони” - мерцедеса на детската соц мечта - ми донесе „Балканче” с голямо закъснение – т.е. аз бях последната в панелката, дето получи такова. После пак по това време казах на нашите, че искам да свиря на пиано и искам да ми купят такова, а те ми казаха, че „нямало пари и че и да имало пари, ми нямат вяра, че ще свиря на него, защото съм „несериозна”. А аз много исках да свиря на пиано. Тръшках се, мрънках, и какво стана накрая? Дядо Мраз ми донесе скапан акордеон, „защото и той имал клавиши!”

В този момент вярата ми в Дядо Мраз беше разбита завинаги! Събрах си мизерните пари от закуски и си купих китара. Не че станах китарист, но китарата за мен беше по-мално унизителен заместител на акордеона. Щото аз исках да свиря “Let it be,” и не можех да си представя това нещо да излезе от акордеон.

Както и да е, искам да кажа, че колкото по-дълго продължават химерите на децата, толкова по-добре. Не е нужно преждевременно да си разбиват илюзиите, както се случи при мен, и да разбират по рано от необходимото за клетия живот, който ги очаква. Така че, да пием за Дядо Коледа, за да не е един досаден лъжец. Желая на всички прекрасни празници и както е казал Гьоте – “Licht mehr Licht!” (Светлина, повече светлина!)

*От фейсбук