Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Пенков: Тя има лошо пиянство - хвърля, троши. Затова подадох молба за развод. Не съм я бил

Великотърновският адвокат Пламен Пенков пребил жестоко съпругата си Вирджиния преди седмица, изгонил я от къщи и цяла седмица след това я заплашва във фейсбук, че ще я пребие.

Това разказа жертвата на домашно насилие пред “24 часа” с молба за помощ срещу влиятелния си съпруг. Побоят и заплахите се случват само 7 дни след сватбата. Днес Вирджиния е при родителите си в Горна Оряховица и не излиза от апартамента, защото се страхува. Тя е подала жалба в полицията, но се притеснява, че никой няма да ѝ обърне внимание, защото Пенков имал солидни контакти там. 

След като разбрал за жалбата, той започнал да я заплашва и с негови близки прокурори. Жената скоро ще пътува за друг град, за да се скрие от бившия си мъж.

Вирджиния и Пламен се запознали през октомври.

Тогава тя е

нахапана от

улични кучета

и започва да

търси адвокат

Чете в интернет и попада на Пламен Пенков. Така се срещат.

“Имаше луда химия между нас от първия миг, в който го видях. Бях нещастна и самотна жена. Той ми върна смеха. Повярвах му най-детски и наивно”, разказва за началото на кошмара Вирджиния. Любовта им е бурна. Имат разногласия и понякога се карат. 

Вирджиния показва синините по тялото си.
Вирджиния показва синините по тялото си.

“Обиждаше ме, като се напие. Гонил ме е, но като сключихме брак, се успокои. Напрежението ескалира на 14 декември. Излязохме с приятели. Нощта беше прекрасна. Смяхме се, рецитирахме поезия. Изведнъж нещо се случи. Пламен полудя. Грабна ме и ме изхвърли в коридора. После помня само крака, ритници, юмруци по главата ми, плющене на шамари”, твърди Вирджиния. Разказва, че свидетел на побоя е синът на Пламен от предишен негов брак. Момчето се опитало да я спаси. Тя също има две деца от минала връзка, но по време на побоя не са били там. Веднага след случката от нощта на 14 срещу 15 декември посинената от бой жена бяга от жилището му и се прибира при родителите си в Горна Оряховица. Посещава лекар, който пише в заключението си, че по тялото ѝ има кръвонасядания. Наранени са устата, мишницата, хълбоците, главата, окото. 

Пенков пише на Вирджиния във фейсбук да пусне жалба до Мая Манолова.
Пенков пише на Вирджиния във фейсбук да пусне жалба до Мая Манолова.

Когато Пламен Пенков разбрал, че съпругата му е подала жалба в полицията, започнал да ѝ пише съобщения във фейсбук. Ето част от тях:

“Докато си Пенкова още три седмици, ще те потроша, мършо. Само да те набарам.”

“Обади се на ченгето... че ще му счупя нещо... ръцете или краката... Ей, Пенкова, ще дойда в Горна и ще хвърчат хора...”

“Махай “Пенкова” от фейса, махай всички мои снимки.”

Пламен Пенков пуска молба за развод, след като Вирджиния се изнася от апартамента му. Тя твърди, че

освен с побой

я заплашва и с

магистрати от

Велико Търново

Войната между Пламен Пенков и Вирджиния продължава и в интернет. В представянето на профила му във фейсбук той е написал: “Вирджиния Атанасова НЕ Е ПЕНКОВА. В историята на България има само още едно предателство!”. 

“Няма такова нещо, не съм ѝ посягал. Тя злоупотребяваше с алкохола. Опитвах се да я усмиря заедно със сина ми. Тя падаше и трошеше всичко. Пада, хвърля, всичко беше потрошила. Не желая да я виждам. Не съм я виждал да има строшена уста. След този случай тя ми писа, това ме накара да пусна молба за развод. Не съм я търсил по телефона след 14 декември. Писахме си във фейсбук. Не знам каква е целта на това момиче.

От 7 декември

имаме брак.

До 14-и разбрах

що за човек е

Обещаваше, че няма да пие, но нещата не вървяха. Дори след като ме напусна, ми писа, че иска отново да се върне, че няма да пие алкохол”, казва Пламен Пенков, потърсен за коментар.

Пламен Пенков нашумя през лятото. Тогава стана ясно, че съди прокуратурата за 100 хил. лв. Той е бил обвиняем за измама на свой клиент. Когато делото влязло в съда, съдиите от Велико Търново започнали да си дават отводи един по един, защото познават адвоката. След това папките започват да обикалят страната и делото се озовава в Казанлък, където е прекратено и върнато на прокуратурата. После и държавното обвинение се отказва от разследването.