Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При важни гладусувания в Народното събрание колегите от ДПС се държат по-отговорно, отколкото тези от БСП.

Това отчете лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. И открои, че БСП не се съобразява с ПЕС - нещо, което се надявал Сергей Станишев да оправи, за разлика от ГЕРБ, които следват линията на своето европейско политическо семейство ЕНП, и на ДПС, които са част от либералите АЛДЕ.

Цветанов коментира и части от речта на почетния председател на движението Ахмед Доган на коледното парти с актива на ДПС снощи.

"Ахмед Доган казва, че днес страната не се нуждае от предсрочни избори. Това, което казва Ахмед Доган, загрижен за всичко, което се случва както в Европа, така и в света, е, че всяка държава трябва да бъде максимално концентрирана върху усилията и политиките, с които да допринася за стабилност", подчерта лидерът на депутатите от ГЕРБ.

Относно тезата на Доган, че трябва да има програмен кабинет Цветанов изтъкна, че към момента парламентарното мнозинство е стабилно. В немалка част от законопроектите, които не са част от управленската програма и от коалиционното споразумение, получаваме парламентарна подкрепа и от опозицията, което показва национално отговорно поведение на някои от парламентарните партии, каза още Цветанов. Мнозинството има необходимата обществена подкрепа, евроизборите ще бъдат добър атестат за това. ГЕРБ ще има добър изборен резултат, защото демократично мислещите граждани осъзнават важността да сме част от силна и солидарна Европа, подчерта Цветанов.