Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ценко Чоков влиза в апелативния спецсъд. СНИМКА: СТОЯН НЕШЕВ
Ценко Чоков влиза в апелативния спецсъд. СНИМКА: СТОЯН НЕШЕВ

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков скрил патериците си, преди да влезе в ресторанта в кв. "Драгалевци", за да не го изгони персоналът. Приятелят, с когото бил, го посъветвал да влезе без патерици, тъй като било възможно да помислят, че Чоков няма да си плати сметката.

Това обясни пред апелативния спецсъд Чоков, който на 17 декември бе засечен от 2-ма полицаи не вкъщи, каквато му е мярката за неотклонение, а в кръчма.

Някогашният селски кмет каза, че минал през заведението да си вземе храна за вкъщи, като преди това се срещнал с негов приятел, с когото трябвало да разговарят за ниви. Същият този авер поканил Чоков в ресторанта.

"4-5 метра без патерици мога да ходя", каза Чоков на магистратите. В заведението си поръчал торта, тъй като му паднала кръвната захар. А за вкъщи поискал плато.

Двамата полицаи, които са хванали Чоков в ресторанта казаха пред съда, че не са видели подсъдимият да излиза с торба, в която евентуално да има храна. Те потвърдиха, че Чоков бил без патерици в заведението, а на неговата маса имало още 3-ма.

Предстои апелативният спецсъд да реши дали да върне Чоков зад решетките. В зала №4 на съда да подкрепят Чоков дойдоха жена му и по-малкият му син Мартин.

Ценко Чоков е подсъдим по дело, по което на първа инстанция е осъден на 4 г. и половина затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.