Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

132 пакета от пратката с хашиша са открити в камион, а останалите в склад в с. Мировяне.
132 пакета от пратката с хашиша са открити в камион, а останалите в склад в с. Мировяне.

Желязко Новаков, един от 8-те подсъдими по делото за трафик на 14,5 т хашиш с кораба “Оушън Лайън” през 2012 г., се оплака в съда, че неизвестни следят жена му.

“Едни и същи хора я изпращат до работа и я посрещат. Подпитват я разни неща, например колко струва африканското злато. Тя прави поредна нервна криза”, каза Новаков. Пред “24 часа” той уточни, че не знае дали мъжете са от “службите” и от кого са пратени.

“Това за контрабандата абсолютно не отговаря на истината. Лошото е, че 6 г. вече не можем да упражняваме професията си”, каза Новаков.

 В съда се проведе поредното заседание по наркоделото. След разпити и очни ставки, съдът поиска преписи от документи на таксиметрова фирма, с която е работил един от подсъдимите - Бойко Герасков.

СДВР пък трябва да изготви фотоалбум със снимки, за да се извърши разпознаване на Борислав Петков - Бобъра, който първоначално бе сред подсъдимите, но на 11 февруари 2017 г. бе застрелян в София. Албумът трябва да бъде изпратен в спецсъда до 15 януари, тъй като следващото заседание по делото за хашиша е на 24 януари.

Бойко Герасков, който единствен от подсъдимите е зад решетките, бе пуснат от съда срещу гаранция от 25 000 лв. Магистратите и друг път са променяли мярката му за неотклонение, но апелативният спецсъд отменя решенията.

Прокуратурата и този път подготвя протест срещу освобождаването на Бойко Герасков. Той ще бъде внесен до края на седмицата.

Още за решението на съда виж