Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Над тази снимка майката на Златена съобщи за загубата на дъщеря си.
Над тази снимка майката на Златена съобщи за загубата на дъщеря си.

37-годишният Димитър Ръжев продал имоти, за да гуляе в Пловдив и София. Жертвата е безработна. Тя наела стаята в хотел “Рила”.

37-годишният наркоман Димитър Ръжев, който уби приятелката си Златена, продал наследствени имоти, за да гуляе с нея в София, научи “24 часа”.

Мъжът е шизофреник и зависим от наркотиците. Последно е работил като гробар, но го уволнили.

Димитър е от пловдивското село Брестник, а момичето е от Гълъбово. Настанили се в хотел “Рила” в центъра на София в събота. Преди това били по дискотеки в Пловдив. Стаята наела Златена, която е безработна, а Димитър бил неин гост.

В 7,30 ч сутринта рецепционистка в хотела забелязала, че Димитър е неадекватен и броди из фоайето. Държал се агресивно.

По тялото му имало следи от борба, а по дрехите - кръв. Жената веднага се обадила в полицията. Пристигнал дежурният патрул от Първо районно управление.

Униформените задържали неадекватния Димитър. Тогава рецепционистката се сетила, че го е виждала с гостенка на хотела, отседнала на петия етаж. Заедно с полицаите се качили до стаята. Когато отворили вратата, се натъкнали на трупа на Златена. По цялата стая имало следи от борба и разпилени предмети.

Златена и Димитър снимани в пловдивски фолкклуб преди седмица СНИМКИ: “TRAFFICNEWS” И ФЕЙСБУК
Златена и Димитър снимани в пловдивски фолкклуб преди седмица СНИМКИ: “TRAFFICNEWS” И ФЕЙСБУК

“Беше страшна картина”, каза полицай, присъствал на огледа.

Тялото на момичето лежало на пода. Било душено, по главата му имало следи от удари. В окото му била забита вилица. Следите по тялото на Димитър пък показвали, че Златена се е съпротивлявала до последно.

Кръвните проби ще покажат дали двойката е употребявала наркотици.

Според хора от пловдивското с. Брестник, където живее Димитър,

той излежал

присъди за

наркотици и за

кражба на части

от казан за ракия

Преди 7-8 години се лекувал в комуна в Испания. Не успял обаче да откаже дрогата. В селото създал семейство, но

започнал да бие

жена си и тя го

напуснала заедно

с двете им деца

Съседи на двойката разказват, че съпругата му често се оплаквала от тормоз. Преди известно време се опитал да запали дома си. От месец работел в погребално бюро, но бил уволнен.

“В свободното време се занимава с лозарство. Прави вино и го продава. Наследил е майсторлъка от дядо си”, обясняват в Брестник.

В селото живеят майката и братът на Ръжев, който държи хоспис за болни.

Няколко дни преди жестокото убийство Златена и Димитър били забелязани в популярна чалготека в Пловдив. Майката на Златена - Гергана Йорданова, не го познавала.

Часове след убийството тя публикува статус във фейсбук: “Всички, които познаваха моето златно момиче, нека и кажат едно последно сбогом под тази снимка, защото тя никога вече няма да бъде между нас. Убиец отне живота на детето ми. Сбогом, слънчице на мама - чакай ме там. Аз ще дойда при теб! Обичам те, красива кукличке”.

От години Златена не живеела в родното си Гълъбово. Там са майка ѝ с втория си съпруг и по-голямата ѝ сестра Виляна, която има дете. Убитата млада жена е завършила Гимназията по облекло и хранене в Стара Загора, но не е учила в университет. За нея местните си спомнят, че била много красива. Имала трудно детство. Майка ѝ рано се развела с баща ѝ Митко Стоянов и заживяла с друг мъж. За биологичния ѝ баща се знае, че на младини бил бандит.

В последните години Златена не е поддържала връзки с приятелите си в Гълъбово. Изчезнала от градчето.