Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Миню Стайков бе доведен в апелативния спецсъд в инвалидна количка.  СНИМКА: “КАНАЛ 3”
Миню Стайков бе доведен в апелативния спецсъд в инвалидна количка. СНИМКА: “КАНАЛ 3”

Издирвачи подозират, че синът му се крие наблизо

Миню Стайков пристигна в апелативния спецсъд с инвалидна количка във вторник. Той поиска магистратите да го освободят заради разклатено здраве. Бизнесменът е в ареста от началото на септември.

Адвокатът му Лъчезар Таков обясни на съдиите, че клиентът му е отслабнал с 10 кг, откакто е в килията. Не каза защо Стайков не може да се придвижва сам. От 20 октомври той бил настанен в болницата на Софийския затвор.

За да се изясни здравословното му състояние, Таков поиска съдиите да назначат експертиза, която да отговори от какви заболявания страда бизнесменът и може ли да остане зад решетките.

Шуреят му Белун Хазърбасанов също поиска да бъде освободен. Страдал от диабет и високо кръвно.

След тайно съвещание апелативните съдии обявиха, че ще вземат решение за свободата им, след като медиците напишат заключенията си. Това ще стане до 20 декември.

Стайков е обвинен за лидер на 8-членна банда, която се занимавала с контрабандни цигари и данъчни престъпления и пране на пари. Според прокуратурата едно от доказателствата срещу Стайков е товарно ремарке с цигари, открито в разбита фабрика за цигари в Карнобат. То било собственост на Кичка Хазърбасанова, майка на шурея на Стайков Белун Хазърбасанов.

Наскоро съдът наложи запор на къщата на Стайков в столичния кв. “Бояна”. Под възбрана са и стотици декари земеделски земи, лозя и промишлени имоти, които били разпръснати в Карнобат, Ямбол, Сливен и в Северна България.

3 месеца вече продължава издирването на сина на Миню Стайков Стайко. Издирвачи предполагат, че той се крие наблизо и не изключват да е в България, научи “24 часа”.