Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цацаров: Баневи ще пристигнат утре. Семейството бе задържано преди 41 дни и в това време са се къпали само 12 пъти Главният прокурор Сотир Цацаров Снимка: Архив

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред медиите, че Евгения и Николай Баневи ще бъдат върнати от Франция утре, 6 декември.

Срещу тях предстои да бъде предявено ново, актуализирано обвинение и да се поиска задържането им за постоянно в ареста, посочва БТА.

Двамата бяха задържани на 26 октомври в Ница. По-късно те се оплакаха, че във френския арест им позволяват баня само два пъти седмично, а не всеки ден.

По темата за условията в арестите и оплакванията от подсъдимата Десислава Иванчева и Биляна Петрова, Сотир Цацаров каза, че Иванчева не трябва да бъде поставяне в условия по-тежки от тези за всеки друг арестант, но и не трябва да има повече привилегии.

Разследването срещу Евгени Крусев е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки, отбеляза още Цацаров.

Главният прокурор беше в сградата на ГДБОП преди началото на брифинг за задържаното голямо количество оръжие от прокуратурата и МВР.

За зам.-кмета на София Евгени Крусев Цацаров обясни, че на този етап има само връчена призовка, а обвинение не е предявено все още.

Обществената поръчка, която се разследва от прокуратурата е свързана с ремонта на трамваен релсов път и конкретно за шумо- и виброизолиращи подложки.