Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обожавам натуралистичния почин на запазване на обществено паркомясто посредством бидон с пръчки, леген с клони, чувал с пясък, ДВА ЧУВАЛА С ПЯСЪК, кашони, щайги, умряла котка, табуретки, също така и ТУХЛИ, въобще, с каквото имаме под ръка, така че да заявим ясно на външната среда, ЧЕ ТОВА МЯСТО ВЕЧЕ Е ЗАЕТО ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА ЗА АВТОМОБИЛА НА НЯКОЙ МНОГО ПО-СЪОБРАЗИТЕЛЕН И ПРЕДПРИЕМЧИВ ЧОВЕК, КОЙТО СЕГА ГО НЯМА ТАМ, ЩОТО СИ ИМА ПО-ВАЖНА РАБОТА , НО ЩЕ ДОЙДЕ ДО НЯКОЛКО ЧАСА, А ДОТОГАВА Е ТОЯ ЧУВАЛ С ВАР ЩЕ МУ ПАЗИ МЯСТОТО!!

Не знам откъде идва това, сигурно е някакъв атавистичен навик, наследен от прадедите ни, първите животновъди, които така са си заплювали места за паша - видят ли дъхава ливада, забиват бронзово сечиво в средата ѝ и с друго бронзово сечиво (защото те по тва време са били много модерни и хората са си носели по няколко) издялкват на някой камък поредица от знаци, образуващи послание към останалите: ТЕ ТУКА ШЕ ПАСЕ МОЯТА КРАВА, ПУКНЕТЕ!! (в графично изражение надписът изглежда така: (К*Р КРАВА МАРГАРИТКА К*Р К*Р ЧЕРЕП).

Но не е ли време, мисля си, да мръднем малко, да оставим тия епохи вече зад гърба си и малко да полюбопитстваме какво предлага настоящето! Айде - за бъдещето няма да се напъваме, хората пратиха совалка на Марс, въпреки че то и ние не сме останали по-назад - тая сутрин чух, че сме пратили снегорин в Ловешко. Засега обаче ще е достатъчно просто да влезем в настоящето и да преустановим тая селяния с бидоните и тухлите и легените, и въобще да спрем да се опитваме да колонизираме разни обществени места, като седалката в тролея и стъпалата на ескалатора.

Те са за всички ни, граждани (и, както викаше Мая Новоселска: ИИИИ СЕЛЯНИИИИ). Всеки някога ще го огрее, на всеки ще му дойде редът да седне в трамвая, на всеки ще му излезе стълбичка от ескалатора, те така си се въртят, безкрайно, и за всички има стълбичка. Една се скрива горе и друга излиза отдолу. И винаги ще е така - безкраен цикъл от стълбички. ЗА ВСИЧКИ НИ. И седалки, и места, и ескалатори. И няма нужда да си ги запазваме с тухли, храсти и умрели гълъби.

Просто по-спокойно малко вече да почнем живеем, АКО Е УДОБНО, разбира се.

*От фейсбук