Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА
ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА

Здрава съм и не водя битка с рака на гърдата. Здрава съм дотолкова, доколкото всеки е. Наскоро преживях нещо много страшно, може би най-страшното нещо в живота ми досега. Аз доброволно споделих за него, затова не се сърдя за заглавията по медиите, които излязоха наскоро. Просто е малко преувеличено. Това каза красивата актриса Теодора Духовникова по Нова тв дни, след като сама обясни, че е преживяла рак на гърдата. Направи го с емоционална публикация в личния си профил във фейсбук.

Всеки човек си мисли, че страшните неща, които можеш да чуеш, като отидеш на лекар като "Не ми харесва това, което виждам в гърдата, вероятно имате тумор", се случват на другите хора. Аз съм много дисциплинирана в прегледите за профилактика. Моята лекарка в "Шейново" Марги Николова ме е научила никога да не пропускам. Винаги всичко е било наред. В един момент, когато чуеш подобно нещо, времето спира. После започва бързо да препуска. После пак спира. И е толкова непоносимо, че искаш да се махнеш от главата си., спомня си актрисата

С това, което тя пише във фейсбук, иска да каже, че подобно нещо може да се случи на всекиго. "Сега всичко е наред с мен. Когато това се случи, ходихме на много консултации при други лекари - всеки път се надяваш, че следващият ще ти каже, че предишният е объркал, но ти продължаваш да чуваш все същото. Тогава чух за проф. Гавраилов. Може би вече бях отслабнала с 20 кг от шок и притеснение. Той беше много сериозен по време на прегледа и ми каза, че иска максимално бързо да направи операция. Тогава просто се сринах. Той ми каза нещо, което никога няма да забравя: Теодора, каквото и да се случи след операцията, искам да знаеш, че тук стои болестта, аз стоя срещу нея. Искам да застанеш до мен, от моята страна - да сме двамата срещу нея", разказва хубавата актриса.

След операцията всичко е наред. "Събудих се и с двете си гърди и нямаше нужда от допълнителни неща. Да, сега доста често ще ходя на прегледи. Това е диагноза, която вече се казва всеки ден. Д-р Николова ми каза, че едно време веднъж на месец са съобщавали такова нещо, а сега - по няколко пъти на ден", обясни още актрисата.