Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров отрече да е настройвал депутатите си за бойкот в сряда.  СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА
Лидерът на “Атака” Волен Сидеров отрече да е настройвал депутатите си за бойкот в сряда. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

“Атака” жертва себе си, за да има управление на България, обяви лидерът

В стола на кумеца си Волен Сидеров седна в първия си работен ден като депутат довчерашният вицепремиер Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ бе сред първите пристигнали в парламента депутати рано сутринта в четвъртък. Мина през шпалира от тв камери с краткото “Добре съм, добре съм” и се шмугна в пленарната зала. Остана чинно там до средата на заседанието.

Въпреки очакванията за искри между него и Сидеров, поне в първия ден двамата не демонстрираха видимо напрежение. Но и не си проговориха. Дори когато стана ясно, че Симеонов е заел мястото на Сидеров в пленарната зала.

“Кое наричате моето място?

Моето място

историята ще го

определи”,

бе коментарът на лидера на “Атака”.

След като в сряда Сидеров и депутатите от партията му бойкотираха рокадата на вицетата, видимо спокоен вчера лидерът обясни причината - не знаел на какво е способна Марияна Николова, затова не подписал кандидатурата . Не обясни защо не участва в гласуването. Но отрече да е настройвал депутатите си за бойкот: “Те не са кукли на конци, така са си решили.”

От сряда групата на “Атака” е едва 7 души, като НФСБ са с 9, а ВМРО с 11. Заради връщането на Симеонов в парламента, от него излезе атакистката Миглена Александрова. Още преди 2 месеца тя сама предложи тази размяна през медиите, като поиска оставката на Симеонов. “Атака” жертва себе си, за да има сега най-малко депутати, но спасихме да има управление на България”, коментира вчера Сидеров. И напомни, че неговата партия вече е влизала в парламента самостоятелно 4 пъти. И се усъмни дали НФСБ и ВМРО изобщо щели да имат група, ако не била коалицията им.

Колегата му Симеонов не пожела да коментира коалиционните отношения пред журналисти, но с охота обясни защо е предложил именно Марияна Николова като негов наследник на вицепремиерския пост.

Неотлъчно до лидера на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите бяха депутатите от партията му.
Неотлъчно до лидера на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите бяха депутатите от партията му.

“Изключително добре подготвен професионалист и администратор”, похвали я той. Николова седяла зад редица решения на кабинета, особено свързани с екология. Затова “съвсем естествено” било тя да поеме поста.

“Лични отношения с

тази жена нямам

и никога не съм имал”, заяви Симеонов, след като преди 4 месеца в интернет се появиха кадри, за които се твърдеше, че двамата са на плаж в Свети Влас, а тя беше посочена като негова любовница. Такива взаимоотношения не съществували между тях, но Симеонов подчерта, че дори и не си е помислял такова нещо, защото “няма химия”.

Макар лично да лансира Николова за вицепремиер, той проследи гласуването не от пленарната зала, а от стаята на зам.-шефа на НС Емил Христов. Обясни, че гледал дебатите по телевизията, а когато му писнало, си тръгнал. “Не съм човек, който се крие”, каза Симеонов.

Без да назовава имена, той обяви, че ще разговаря с част от депутатите, но ще съди други за техни изказвания с какво се е облагодетелствал - той и негови колеги, от постовете и в кабинета. Мнозина заподозряха, че в съда Симеонов ще се види с лидера на “Воля” Веселин Марешки, който е и един от най-големите му критици. Красимир Каракачанов също обяви, че ще го съди заради изказване, че ползва бели прахчета.