Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Радева
Десислава Радева

Внушава се, че съм арогантна, за да се дискредитира държавния глава, написа първата дама във фейсбук

Десислава Радева публикува пост във фейсбук за пререканието между служител на Пътна полиция и охраната й от НСО. В сряда се появи видео, което показва паркиран на пътното платно автомобил на службата и спор между униформен служител на МВР и двама цивилни от НСО. Първата дама заявява, че не е била в колата, няма акт за нарушение и не ползва бронирана лимузина и ескорт. Ето целия текст:

Днес в публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил.

Някои медии избързаха с вметки като „бронирата кола на Радева”, „ескорта на Радева”, „пътната полиция не е съставила акт на съпругата на президента”...

Нека е ясно - колата, която ползвам не е бронирана. Ескорт предполага поне две коли, а не една, какъвто е моя случай. И... това ми е много важно, моля ви кажете ми какъв точно акт да се издаде от Пътна полиция на лице, което физически не присъства на мястото, няма правомощия и никога не е управлявало автомобил на НСО.

Внушението е ясно – арогантна, неспасяемо нагла и повярвала си колко велика жена съм. Което индиректно дискредитира държавния глава.

В началото на мандата на моя съпруг писах, че се съгласих с присъствието на служители на НСО около мен, защото ме убедиха, че е необходимост, не лукс. Сега, след повече от година и половина съм сигурна, че е така.

Не ми се мисли какво би било, ако наистина шофирах собствения си автомобил... Щом с кола на НСО попадам безпричинно вече два пъти в хрониките като злия герой...