Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Михаел Шумахер Кадър: michael-schumacher.de
Михаел Шумахер Кадър: michael-schumacher.de

Интервю с легендата Михаел Шумахер, направено два месеца преди да претърпи тежкия инцидент през 2013 г. по време на каране на ски във Френските Алпи, бе публикувано в сайта на шампиона.

Това е първото интервю, разпространено в интернет пространството след катастрофата.

В него бившият номер 1 говори за живота си, свързан с Формула 1.

Той описва най-емоционалните си победи в шампионата, след като е 7-кратен световен шампион на "Формула 1", като първата му победа, с "Ферари", е през 2000 г., съобщава "Дейли Мейл".

"21 години нямах титла с "Ферари", казва той и добавя, че бившият състезател на "Макларън" Мика Хакинен е съперник, който той уважава повече от всеки друг в кариерата си: "Големи състезания, но в същото време сме в прекрасни лични отношения. Но моят най-голям идол в живота е Тони Шумахер, бивш вратар на Германия, защото той беше голям футболист."

Шумахер не пропуска да изрази възхищението си към Рос Браун, технически директор на "Бенетон" и "Ферари", и директор на отбора на "Мерцедес". Той е една от причините за успеха на германеца.

"Успехът, както във всяка ситуация в живота, или в повечето, които познавам, се дължи на работата в екип. Когато сте в екип - сте много по-силни. Във "Формула 1" е точно така, това не е индивидуален спорт", допълни той.

Запитан дали някога се е съмнявал в способностите си, Шумахер заявява, че винаги е бил самокритичен, дори след двете спечелени титли с "Бенетон" и петте поредни за "Ферари".

Той е категоричен, че за да бъде един човек успешен, трябва да бъде скептичен и винаги да търси подобрения: "Винаги съм чувствал, че не съм достатъчно добър. Трябва да работя - това беше една от рецептите ми, която ме направи това, което съм в момента."

49-годишният шампион продължава да се лекува в дома си в Швейцария. През 2016 г. адвокатът му Феликс Дам потвърди, че той не може да ходи.