Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Пиер Петров
Снимка: Пиер Петров

До 30 ноември ще приключи работата по трамвайното трасе на ул. „Граф Игнатиев“. След това ще започнат тестове на трасето и после ще бъде възстановено трамвайното движение. Това стана ясно на заседанието на комисията по архитектура към Столичния общински съвет.

От „Джи Пи Груп“, която ремонтира улицата, отчетоха, че приключват с настилката около новите релси и правят битумната фуга. След това обектът трябва да бъде приет от ДНСК и да бъдат направени изпитания с трамвайна мотриса. Готов е участъкът от пл. „Гарибалди“ до „Славейков“. Работата по двата площада продължава.

При изминали 47% от времето на проекта е изпълнена 86% от работата, казаха от фирмата изпълнител. В следващите седмици ще започне поетапното премахване на огражденията, за да може хората да имат по-лесен достъп до търговските обекти и сградите в района. Това не значи, че ремонтът е приключил, уточниха строителите.

По искане на бизнеса в района дървените плоскости за пешеходци се подменят с такива, които са безопасни при дъжд и сняг, увеличено е осветлението около 6-о училище. За хората, които работят и живеят в района, всеки четвъртък след 11 ч представители на строителите и проектанта приемат сигнали и дават информация във временния комуникационен център на ъгъла на улиците „Паренсов“ и „Цар Иван Шишман“, съобщи шефката на архитектурната комисия Силвия Христова. 

До края на месеца свършва и основната работа по градинките „Кристал“ и „Св. Климент Охридски“, и тротоарите на бул. „Васил Левски“ и ул. „Московска“, отчетоха от „ПСТ Груп“, които ремонтират зоната. 

При срещата ни с бизнеса по ул. "Граф Игнатиев" поехме ангажимент да подкрепим търговците чрез Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия. Представяме възможностите на фонда, тъй като имаше въпроси за възможности за кредитиране и рефинансиране на стари кредити. Това може да стане с подкрепата на фонда, който поема 50% от изискваната банкова гаранция, каза пред "24 часа" зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Работи се и по идеята търговците да получат безплатна временна реклама в трамваите, които минават по ул. "Граф Игнатиев", както и поставяне на указатели за магазините в зоната. Тротоарите по ул. "Алабин" до "Витошка", които не са част от проекта, също ще бъдат ремонтирани, добави Стойнев.